Интересът към незаменяемите токени (NFT) е намалял след пика си

...
Интересът към незаменяемите токени (NFT) е намалял след пика си
Коментари Харесай

75% от всички NFT през 2023 година са издадени на Биткойн и Solana

Интересът към незаменяемите токени (NFT) е намалял след пика си през 2021 година и 2022 година, като размерът също се е свил, а на пазара се появяват по-малко планове.

Въпреки това Биткойн ( BTC ) и Solana ( SOL ) се обрисуваха като желани платформи за нови разработки на NFT планове.

Важно е да се означи, че три от всеки четири стартирания на NFT планове през 2023 година са се състояли на Биткойн или Solana. BTC, по-специално, притегли запалянковци със своите Ordinals Inscriptions, макар че този ход провокира разногласия в Биткойн общността.

NFT-тата на Биткойн се отличават с неповторимия си метод да съхраняват данни непосредствено в блокчейна , вместо да разчитат на централизирани бази данни.

За разлика от множеството NFT блокчейни, които употребяват хеш идентификатор, обвързван с мечтаната информация (обикновено изображение), хоствана от централизирани услуги, NFT-тата на Биткойн вграждат информацията в блокчейна.

Междувременно Solana набра известност с помощта на по-ниските си такси и по-добрата мрежова продуктивност спрямо съперниците си. Екосистемата на Solana означи забележителен напредък през 2023 година, което способства за нейната доминация в този бранш наред с Биткойн. Докладът на разработчиците на Electric Capital за 2023 година разкри, че 75% от всички внедрявания на NFT са се случили в Биткойн или Solana.

Обратно, Етериум (ETH) стана очевидец на забележителен спад в предходната си доминация, като разработванията на NFT планове спаднаха до исторически най-малко през същата година, когато Биткойн и Solana процъфтяваха.

В резюме, от Electric Capital регистрираха общо 14,560 NFT разработки в трите блокчейна до края на 2023 година Тази наклонност демонстрира смяна в инерцията и капацитет за възобновяване на интереса към NFT технологиятa.

Миграцията към усъвършенствани инфраструктури, които оферират личен децентрализиран медиен хостинг или по-ефективни транзакции, може да е изиграла роля за пораждането на тази наклонност.

Сега вложителите с неспокойствие чакат по-нататъшно развиване и визия за търговията с незаменяеми токени и случаите на потребление, които биха могли да подтикват търсенето и цената.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР