Интер спечели с класическото 3:0 градското дерби с Милан в

...
Интер спечели с класическото 3:0 градското дерби с Милан в
Коментари Харесай

Интер разби Милан и отправи гръмко послание

Интер завоюва с класическото 3:0 градското дерби с Милан в 23-ия кръг на Серия А. Попаденията за символичните посетители бяха дело на Лаутаро Мартинес на два пъти и Ромелу Лукаку.

Въпреки преобладаващото превъзходство на „ нерадзурите “ през първата част, „ росонерите “ потеглиха на извънредно високи обороти второто полувреме и в границите на към две минути Самир Ханданович направи три съдбоносни спасявания, които се оказаха от фундаментално значение за крайния излаз на конфликта, защото десетина минути по-късно Интер удари за повторно и значително предначерта триумфа си.

С тази победа възпитаниците на Антонио Конте дръпнаха с 4 точки на върха пред втория Милан, който остава с 49. Така домакините рискуват да бъдат доближени от третия Рома, който е с 43 пункта преди срещата си с Беневенто довечера и петия Ювентус, който има 42, само че е с два дуела в пасив.

Във втората минута Барела центрира отдясно в наказателното поле към Перишич, който надскочи Калабрия, само че опитът му за гол бе неакуратен.

3 минути по-късно Лукаку надбяга отбраната по дясния фланг и опита пас в пеналтерията, само че Кяер пресече. След това обаче топката се озова назад у белгиеца, който се завъртя към оста си, погледна нагоре и я прати на главата на Лаутаро Мартинес, който от близка отдалеченост разстреля Донарума за 0:1.

⚽️ Lautaro
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР