Интеграцията на модерните постижения в информатизацията и индустриализацията на производствените

...
Интеграцията на модерните постижения в информатизацията и индустриализацията на производствените
Коментари Харесай

Все повече роботи навлизат в ежедневието на хората

Интеграцията на модерните достижения в информатизацията и индустриализацията на индустриалните процеси е движеща мощ за проспериращото развиване на интелигентните технологии и по-специално на промишлеността на роботиката. В днешно време от ден на ден обслужващи роботи са станали част от всекидневието на хората.

Според неотдавнашен отчет, оповестен от Китайския институт по електроника, междинният годишен растеж на китайската промишленост за роботика през последните пет години е достигнал 22 %. Роботите се употребяват в редица сюжети на елементарния живот като обучение, опазване на здравето и незабавна здравна помощ. Освен това непрекъснато виждаме да се появяват нови бизнес модели, които употребяват разнообразни преимущества на новите технологии за използването им в ежедневния живот на елементарния човек.

Благодарение на възходящия индустриален потенциал, роботите към този момент не са прилагани напълно единствено и само за индустриалното произвеждане на огромните заводи или индустриални бази. Различни роботи към този момент оказват помощ на хората в доста аспекти от живота. Вече има редица елементарни практични роботи, които Китай изнася за страни из целия свят, като роботизирани косачки за трева, роботи за доставка на румсървис в хотели или елементарни асистенти за ориентиране в градски институции, молове или лечебни заведения. Има обаче и по-интересни концепции.

Много китайски компании пуснаха на пазара роботизирани кучета. Например, един, създаден от софтуерна компания, основана в Ханджоу, източната китайска провинция Джъдзян, може да носи товар от 3 кг и да служи като сателит на притежателя си за тичане и джогинг.

В сферата на образованието роботите са страхотни учители и треньори. Този юни робот за настолни игри беше показан в учебно заведение в Гуанджоу, южнокитайската провинция Гуандун. Освен че учи учениците да играят китайски шах, той може също по този начин да ги запознае с културата и разпоредбите на играта.

Роботите се употребяват и в доста аспекти от грижите за възрастните хора. Някои артикули, които имат за цел да подобрят самообслужването на възрастните хора и качествата за попречване на рисковете, към този момент са налични на пазара.

Китайската промишленост за роботика се възползва оптимално от стратегическата опция за реализиране на без значение и високоскоростно развиване.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР