Институции с толкова високи претенции - Транспорт за София, Столична

...
Институции с толкова високи претенции - Транспорт за София, Столична
Коментари Харесай

Спаси София: Телепортатори ли ще монтират на велоалеята по Ботевградско шосе?

Институции с толкоз високи искания - Транспорт за София, Столична Община Направление ”Архитектура и градоустройство ” и Столична дирекция на вътрешните работи Столична Полиция с некадърността си заплашват живота на всички участници в придвижването и позволяват строителството на такива безсмислени трасета, които никой рационален велосипедист няма да употребява!
Снимката и текстът към нея са от фейсбук профила на Спаси София. Вижте коментара им към следващия градски план, който наподобява безумно.

2019 стартира с положителни вести: новата велоалея по бул. Ботевградско шосе е приключена в частите ѝ, попадащи в нашата Вселена. Остава единствено да се инсталират телепортаторите там, където тя минава през някоя от паралелните. Разчитаме, че определените за задачата устройства са от висок клас, най-малко #Stargate или подобен и ще бъдат доставени скоро. Все отново, маркировката е положена, което значи, че велосипедистите към този момент са длъжни да употребяват трасето.

А в този момент съществено: екипът " специалисти " на госпожа Йорданка Фандъкова за следващ път показва, че е некадърен да построява безвредна и законосъобразна инфраструктура. В нормативната уредба, с която Столичната община сякаш е длъжна да се преценява ясно е записано, че велотрасетата би трябвало да са обвързани както между тях, по този начин и с уличната мрежа и да организират безвредно колоездачите първоначално и края си.

Искрено се чудим по какъв начин е допустимо институции с толкоз високи искания - Транспорт за София, Столична Община Направление " Архитектура и градоустройство " и Столична дирекция на вътрешните работи Столична Полиция да не престават всекидневно да стават създатели на сходни титанични нелепости? С некадърността си те заплашват живота на всички участници в придвижването и позволяват строителството на такива безсмислени трасета, които никой рационален велосипедист няма да употребява! Не е ли по-добре да не вършат нищо, щом не могат, и да оставят тези комплицирани проектантски задания за хора, способни да мислят?

Снимка: Иван Дoнков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР