Института по металознание, съоръжения и технологии с Център по хидро-

...
Института по металознание, съоръжения и технологии с Център по хидро-
Коментари Харесай

Сдружение „Соларна Академия България“ и ИМСТЦХА – БАН сключиха меморандум за партньорство

Института по металознание, уреди и технологии с Център по хидро- и аеродинамика „ Акад. А. Балевски " - Българска академия на науките и Сдружение „ Соларна Академия България " подписаха Меморандум за съдействие сред двете организации. Меморандумът цели да насърчи провеждането на взаимни проучвания, създаването и реализацията на иновационни планове и рационализиране на съществуващите технологии.

Двете организации разискват съществуващите опциите за продължително взаимно съдействие в региона на просветителната, научноизследователска и иновационна активност. Основен интерес съставлява провеждането на мултидисциплинарни проучвания, деен продан на опит в реализацията на иновационни технологии, образуване на взаимни научни семинари, симпозиуми, конференции и изложения, образование на квалифицирани фрагменти, управление на докторанти, привличане на заинтригувани организации и компании, подготовка и осъществяване на иновационни планове, правене на патенти и редица други действия.

„ Планираме създаването на разнообразни модификации на хидрофобни самопочистващи се покрития, осигуряващи нараснала успеваемост на слънчевите системи и доста намаление на загубите при производството на електрическа енергия, провокирани от замърсяване на фотоволтаичните панели. Разработката е съобразена със тактиката за стабилно енергийно развиване и наклонността за използване на екологични зелени технологии ", разясняват от двете организации.

Според доктор инж. Веселин Тодоров - ръководител на Сдружение „ Соларна Академия България ", този нов стадий в съдействието сред бизнеса и университетските среди дава опция за решение на другите модерни провокации и проблеми. С обединените запаси и експертиза на двете организации се основават условия за новаторски решения и висококачествена научноизследователска активност. Това съдействие е основен фактор за реализиране на дейно потребление на слънчевата сила и хидро- и аеродинамични технологии, с наклонност да донесе позитивен принос за образованието, стопанската система и нововъведенията в България.

Повече информация можете да откриете на адрес

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР