Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит

...
Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит
Коментари Харесай

НАП удари далавера със сурово кафе на Дунав мост 2

Инспектори от звеното за фискален надзор на Национална агенция за приходите предотвратиха опит за нерегламентиран импорт на сурово кафе, маскирано като музикални принадлежности.

В ранните часове на 13 юли, камионът с пловдивска регистрация, който по документи превозвал стока от Германия към Гърция, е спрян за инспекция при влизане в страната на граничен пункт Видин Дунав мост 2.

Товарителниците, които показал водачът, са били за превоз на музикални принадлежности, метал и машини. Той удостоверил пред чиновниците на „ Фискален надзор “, че транспортира точно заявената стока, като минава пренос през България, заради което и транспортното средство е без пломба.

При осъществения физически оглед на камиона, в товарния отсек чиновниците на фискалния пункт разкрили музикални принадлежности, а зад тях било прикрито и кафето, което по всяка възможност е предопределено за българския пазар.

При вътреобщностната доставка на компанията не се начислява Данък добавена стойност за стоката и не се постановат обезпечения върху нея. В случая количеството кафе е квалифицирано за продажба в страната, без да е заявено и по този метод е изработен опит да се укрият доходи и Данък добавена стойност от продажбата му у нас в размер на над 40 000 лева

За осъщественото нарушаване на водача е формиран акт, а на камиона е сложена пломба, с цел да се предотврати разтоварване на количествата кафе във вътрешността България.

„ Инспекторите от „ Фискален надзор “ следят и проучват непрестанно на доставките и търговията със артикули с висок фискален риск.

Изключително бдителни сме при вътреобщностната търговия, като инспекции се правят както по граничните пунктове, по този начин и по огромните тържища и пазари, с цел да предотвратим опитите за отбягване на данъчно облагане. Благодарим на сътрудниците за добре свършената работа “, съобщи заместител изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Георги Арнаудов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР