Инспектор Илия Георгиев от отдел „Пътна полиция“ на ГД „Национална

...
Инспектор Илия Георгиев от отдел „Пътна полиция“ на ГД „Национална
Коментари Харесай

Хванаха над 1300 пешеходци да пресичат неправилно. Сред тях имало и възрастни с деца

Инспектор Илия Георгиев от отдел „ Пътна полиция “ на Групово дело „ Национална полиция “ заяви на ексклузивен брифинг систематизираните междинни данни за интервенцията, ориентирана към погрешно пресичащите пешеходци.

От 4 февруари до 17 февруари се организират в цялата страна полицейски интервенции, които са свързани с установяването на водачи, които нарушават правата на пешеходци, с пешеходците, които пресичат погрешно, съобщи кореспондент на Novini.bg.

До момента има над 200 извършени интервенции. Установени са над 250 водачи, които лишават правото на пешеходците и над 1300 пешеходци, които пресичат погрешно.

За страдание, заяви инсп. Георгиев, има открити над 25 случая, при които възрастни с деца са пресичали погрешно. „ Затова насочвам апел: Пътната сигурност и културата е доста дългогодишен развой. Ако по някакъв метод ние не се стараем да даваме персонален образец на подрастващите, няма по какъв начин да желаеме по-късно да имаме високо равнище на пътна сигурност. Моля, не допускайте грешката да съветвате децата си да пресичат на зелено, на пешеходна пътека, а когато бързате да хванете рейса си да пресичате погрешно “, съобщи контрольор Илия Георгиев.

Глобата за погрешно пресичащ пешеходец е към 50 лева и се постанова с фиш или с акт.

„ Нашите старания са ориентирани към това да дадем препоръки и да убедим хората,че спазването на разпоредбите е най-голямата отбрана и най-голямата предварителна защита на пътните произшествия “, сподели той и добави, че е заложено в работата на „ Пътна полиция “ да се организират голям брой интервенции в страната, както и по линия на TISPOL, против пешеходци, водачи, използвали алкохол, опиати.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР