Инженерите на Rolls-Royce Spectre са прекарали векове в калибриране на

...
Инженерите на Rolls-Royce Spectre са прекарали векове в калибриране на
Коментари Харесай

Нова професия – инженер по разливане на шампанско

Инженерите на Rolls-Royce Spectre са прекарали епохи в калибриране на регенерацията на спирчаките на спирачките, с цел да предотвратят нежелано разливане на шампанско

Суровата, недресирана рекуперативна спирачна система е най-лошият призрачен сън за чашата с шампанско или шампанизирано вино.

Rolls-Royce в никакъв случай не ни оставя да забравим, че основава коли, каквито няма различен производител, и същото се случва и с напълно електрическия Spectre, който има особено настроена регенеративна спирачна система, която предотвратява разливането на шампанско.

Да, това е необичайно нещо за конструиране, само че е доста особено за Rolls-Royce. 

„ Никога, но в никакъв случай няма да имаме чувство за спирачен педал, с който да спирате нападателно “, изясни шефът на инженерния отдел на компанията доктор Михиар Аюби.
В диалог с The Drive той съобщи: „ Нашите клиенти имат няколко Rolls-Royce в гаража си и чакат същото държание на Spectre, както и на другите коли. “ С други думи, те чакат да се почувстват по този начин, като че ли се возят на гърба на бухнал облак.

В общоприетия режим на шофиране на новия Roller регенеративното прекъсване не работи, което разрешава на притежателите (или на шофьорите) деликатно да модулират спирачния педал за цивилизовано и деликатно прекъсване.

Всъщност лидерът би трябвало да натисне специфичен бутон на скоростния лост, с цел да задейства настройката, която дава опция на Spectre да употребява регенеративната спирачна система.

Айуби съобщи, че Rolls-Royce „ не може да принуди клиентите “ да употребяват непрекъснато шофиране с един педал, заради което е въведен обособен режим. Но даже и в режим на рекуперативна спирачка Spectre е надъхан по този начин, че да премине прословутия тест „ прекъсване с чаша шампанско “.

Ако не сте сигурни какво е това, основаната в Гудууд марка организира стратегия за образование на водачи White Glove, която образова водачите по какъв начин да обезпечат извънредно релаксиращо преживяване. 

Един от тези проби е прочут като „ прекъсване с чаша шампанско “, като доктор Аюби изяснява, че „ нашите водачи са научени да стопират по метод, по който нашият клиент не би изгубил и една капка шампанско от чашата си “.

Агресивното или ненадейно рекуперативно прекъсване не би разрешило това, по тази причина Rolls-Royce интензивно проектира системата на Spectre по този начин, че първокласният електрически автомобил да може да забавя по безпроблемен метод.

В автомобил с мотор с вътрешно горене е относително елементарно да спреш чисто и умерено, само че в електрически автомобил с рекуперация? Модулирането на спирачките не е толкоз елементарно.

Ето за какво Spectre разполага с режима B. Но даже и тогава Аюби изяснява, че „ автомобилът няма да наведе зурла при нападателно прекъсване в никаква обстановка “.

Електрическите коли са известни и с бързото си и ненадейно ускоряване, само че това просто не би се получило за автомобил Rolls-Royce. Вместо да изпрати цялостния въртящ миг от 900 Нм към задвижващите колела, автомобилният производител съзнателно забавя доставката за величествено тръгване.

В Rolls с мотор V12 Аюби изяснява, че „ има голямо закъснение и забавяне сред момента на основаване на въртящия миг и предаването на въртящия миг към колелата “.

За да подсигурява, че Spectre прави същото, шефът на инженерния отдел добавя: „ Искахме да проектираме закъснение на тази мигновена динамична система, с цел да осигурим „ волно “ ускоряване “, като прибавя, че лидерът не би трябвало да усеща тежестта на автомобила по време на придвижване.


Електрическите мотори и надлежно коли са известни с това, че оптималният въртящ миг е разполагаем от първия оборот. Това е занимателно за бедните фенове на ускорението в някой софийски или пловдивски спарк, само че е надалеч от света и живота, който водят богатите хора. 

Те имат други условия към колите си и в съответния случай други условия към надълбоко модифицираното БМВ седма серия. Когато няма потребност да инвестираш пари в създаването на платформа, можеш да инвестираш доста пари в сходен жанр фини настройки. 

Не можеш да достигнеш до това равнище на съвършенство, без да тестваш автомобила прецизно, и тъкмо това е направил Rolls-Royce със Spectre.

И по този начин, ето го. Можете умерено да пиете шампанско в задната част на Spectre, без да се страхувате, че ще разлеете даже капка върху дизайнерските си облекла. 

Загрижените за околната среда големци и индустриалци ще могат да се насладят на същинското преживяване на Rolls-Royce, без да усещат тихото бръмчене на разтоварения дванадесетцилиндров мотор, с който са оборудвани предшествениците на Spectre. 

Напомняме, че Spectre създава 577 конски сили, които могат да го задвижат до 96 км в час за 4,4 секунди. Мощността се изпраща към всички четири колела, а оптималната скорост е лимитирана на 250 км/ч – не че средностатистическият притежател на Spectre се интересува от тези числа.

Числата, които ще имат значение за евентуалния покупател, са пробегът и цената. Очаква се пробегът на ултралуксозния електрически автомобил да бъде 418 километра по оценка на EPA, което би трябвало да е повече от задоволително за множеството притежатели. Това ще стигне да обиколят имението си няколко пъти и да поздравят всички свои чиновници и крави.

Що се отнася до цената, Spectre се продава на дребно за 413 000 $, само че тази цифра може бързо да се надуе, в случай че се играе бързо и свободно с обширния лист с варианти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР