Инициативният комитет на Сопот иска оставките на кмета на общината

...
Инициативният комитет на Сопот иска оставките на кмета на общината
Коментари Харесай

В Сопот ще хвърчат глави - искат оставките на кмета и заместникът му

Инициативният комитет на Сопот желае оставките на кмета на общината Деян Дойнов и на заместника му Николай Новаков, заяви за БЛИЦ ръководителят на ИК Манол Атанасов.

„ Многократно сме подавали сигнали до разнообразни институции. По наша информация отговорностите на локалната власт, насъбрани през новия мандат, са над 5 милиона лв.. Правихме митинги с искане Министерството на финансите и прокуратурата да влезе в Сопот на незабавна инспекция. Пратихме петиция, подписана е от към 400 жители. Има формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител за нанесени вреди на общината в размер на милиони левове”, посочи Атанасов.

Той упорства да бъдат тествани сигналите за голям брой престъпни прояви от страна на заместник-кмета Николай Новаков. „ Не желаеме тези хора да ни ръководят, желаеме да си вървят, не желаем да ги виждаме в Сопот. За две години те вкараха общината в подобен финансов качамак, че дълго няма да можем да се оправим. Искаме да ни се обърне внимание”, сподели още Атанасов и напомни, че са подавани доста сигнали, в това число до АДФИ, прокуратурата и до парламентарната Комисия за спор на ползи.

Както БЛИЦ заяви, Българска социалистическа партия изключи от редиците си Новаков. Какво се случва с партийната брошура на кмета и ще подаде ли той оставка, остава тайнственост. Връзка с кмета продължава да няма. От седмица той е с изключен телефон.

БЛИЦ научи от свои източници, че предишният ден, когато се случиха рокадите в общинската организация на алените, Новаков е изнесъл от общината папки с документи. Какви са те, остава мистерия. Инициативният комитет обмисля да провежда митинг с искане оставките на кмета и зама му.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР