Инициативата Българовско шествие ще се проведе за шести път по

...
Инициативата Българовско шествие ще се проведе за шести път по
Коментари Харесай

За Трети март: Авто-мотошествие тръгва към Българово

Инициативата " Българовско шествие " ще се организира за шести път във връзка трети март и честването на годишнината от освобождението на България, като участниците в него ще изминат дистанцията сред Бургас и Българово, развявайки националния байрак.

“Ние ще продължаваме да го вършим, тъй като имаме вяра, че един народ би трябвало да гледа напред към светлото и съвременно бъдеще, само че да помни и да съхранява предишното си ”, зави уредникът Пламен Карашев.

Организаторите събират съидейници, с които дружно да повдигнат монумент в памет на починалите православни християни в Българово.

Неговото създаване към този момент е почнало. Фундаментът е излят.

“Българовско шествие ” ще премине от Бургас, по част от Автомагистрала “Тракия ” и ще приключи в Българово. Там ще бъдат поднесени венци и цветя на костницата, където живота си през 1878 година са изгубили 400 православни християни.

Участници от „ Игри на волята ” се качиха на Шипка за 3 март. Георги Янев, Филип Атанасов и Александра Фейгин застанаха пред камерата ни, с цел да споделят по какъв начин ще отбележат празника и какви страсти поражда у тях той.

„ Идвал съм доста пъти като дребен на паметника. Сега обаче виждам на него по различен метод ”, разяснява Георги.

Александра Фейгин до момента не е била на Шипка за празника, само че показа, че се радва, че тази година е съумяла да стигне до такава степен.

„ Важно е да знаем какво се е случило на този ден. Това е най-значимият ни празник ”, счита Филип.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР