Информационна среща за туберкулозата, посветена на Световния ден за борба

...
Информационна среща за туберкулозата, посветена на Световния ден за борба
Коментари Харесай

Отчитат резултатите от програмата за борба с туберкулозата

Информационна среща за туберкулозата, отдадена на Световния ден за битка с заболяването - 24 март, ще се организира на 22 март от 11 часа в постройката на РЗИ Пазарджик, оповестяват от Здравната ревизия.

Организатори са Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмофтизиатрични болести Пазарджик и РЗИ. В събитието ще вземат присъединяване представител на Фонд за предварителна защита на  престъпността ИГА, патронажни сестри от лечебното заведение и здравни посредници.

Д-р Никола Пенчев - шеф на СБАЛПФЗ Пазарджик, ще показа резултатите за област Пазарджик от  Програмата „ Подобряване  на устойчивостта на националната стратегия по туберкулоза “, както и информация от дните на отворените порти за безвъзмездни прегледи за туберкулоза в СБАЛПФЗ Пазарджик.

По информация на Министерство на здравеопазването, по време на извършените за интервала 2009 г.–2017 година „ Дни на отворени порти ” в България броят на интервюираните за туберкулоза лица е 102 979. От тях 1 122 лица са диагностицирани с туберкулоза и са ориентирани за лекуване, а 3 992 са обхванати с химиопрофилактика след открита латентна туберкулозна зараза.

Световният ден за битка с туберкулозата – 24 март, тази година ще премине под наслов „ Търсят се: Лидери за свят без туберкулоза “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР