Инфлацията за първи път обръща тренда и започва да се

...
Инфлацията за първи път обръща тренда и започва да се
Коментари Харесай

Малко над 2 милиона пенсионери ще получат по 70 лв. коледни добавки

Инфлацията за първи път обръща тренда и стартира да се забавя. Очакваното закъснение е в сходство на макроикономическата прогноза на Мининистерството на финансите. Това съобщи министърът на финансите Росица Велкова на брифинг след края на съвещанието на Министерския съвет.

Освен това вследствие на осъществени икономии, служебното държавно управление обезпечава 142 млн. лв. за погашение на Коледни добавки за пенсионерите в размер на 70 лв., заяви още Велкова.

Социалният министър Лазар Лазаров посочи, че стартирането на изплащането ще стартира през декември дружно с пенсиите и ще ги получава всеки пенсионер, без значение от размера или типа пенсии.

По думите му това ще се отрази директно върху над 2 млн. пенсионери.

" Предоставянето на спомагателни запаси за разширение на обсега на лицата за посрещане на разноските на отопление, както и увеличение на прага бедността от идната година с 21%, ще стартираме диалози със синдикати и работодателски организации по отношение на визията им за повдигането на минимална работна заплата. Предвиждаме тази среща да се организира в края на седмицата ", посочи още общественият министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР