Инфлация от 25%-30% прогнозира в предаването Денят започва с Георги

...
Инфлация от 25%-30% прогнозира в предаването Денят започва с Георги
Коментари Харесай

Като се отказвате от договора с Газпром, имате ли други договори: Мика Зайкова

Инфлация от 25%-30% предвижда в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " на Българска национална телевизия икономистът Мика Зайкова. Човек би трябвало да мисли и след това да приказва - това посъветва икономистът Мика Зайкова във връзка новината от събота, че държавното управление няма да договаря за нов контракт с " Газпром ".

" Значи, отхвърлят се от контракта с руснаците, с " Газпром "... Е, аз ви запитвам, като се отказвате от контракта с руснаците, имате ли други контракти, които да обезпечат тази газ, тъй като 3 милиарда употребяваме, от които две трети са от тях? Второ, имат ли път, по който да я докарат тази газ? Трето, какъв брой това ще ни коства? Като се откажем от газта, кой ще ни даде 43 % от петрола? Кой ще ни даде метали? Кой ще ни даде зърно ", попита в предаването Мика Зайкова.

Според нея страната би трябвало да откри в точния момент различни снабдители на продуктите, които до момента сме внасяли от Русия и да контракти търпими цени. В противоположен случай се чакат банкрути на предприятия.

" Това 8,4% инфлация, което го е пресметнала Евростат или 10% на Национален статистически институт - това е изгладеният показател. Вътре флуктоациите на продуктовите цени ги няма. Искам да ви кажа, че инфлация по-малка от 25%-30%, аз не мога да чакам. Още повече, че при тази обстановка и наша неопитност, тя ще пораства и в случай че някой мисли, че веднага юни месец ще стартира да пада, не съм съгласна, тъй като няма никакви предпоставки главните запаси - стратегическите артикули, с изключение на енергийните, да паднат. Второ - виждате, че продуктовите цени порастват. Има далавера - да, само че има и аргументи да порастват ", съобщи в предаването Мика Зайкова.

От ПСС-Благоевград осведомят, че всички дейности са били съгласувани с дирекцията на Национален парк " Рила ". Участие в акцията са влели 10 планински спасители (седем от отряда в Благоевград и трима от други отряди).

Планинските спасители припомнят на всички преминаващи през горна лифтова станция и билото към хижа " Македония ", че преходът е дълъг, няма добра зимна маркировка и при понижена видимост има заплаха от изгубване и попадане в сложна обстановка. Преходът през билото е единствено за добре готови физически и алпийско оборудвани туристи.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР