Индонезия е най-спокойната за живот страна в света, следвана от

...
Индонезия е най-спокойната за живот страна в света, следвана от
Коментари Харесай

Страната ни 13-а сред най-спокойните за живот държави в...

Индонезия е най-спокойната за живот страна в света, следвана от Австралия, разкрива ново изследване, представено от Daily Mail.

Изследователите сформират лист на най-лежерните народи, като проучват редица фактори, в това число персоналните права на жителите, шума и светлинното замърсяване, температурите, броя на формалните празници и броя на спа курортите.

Третото място в класацията е за Исландия, следвана от Нова Зеландия на четвърто и Шри Ланка - на пето.

Проучването, извършено от lastminute.com, открива, че Индонезия е с най-голям рейтинг със своята брегова линия с дължина от над 88 031 км, което значи, че плажът в никакъв случай не е прекомерно надалеч.

Освен това страната разполага с над 186 зелени зони и междинна температура от 25 градуса по Целзий, което я прави идеалното място за наблюдаване на вълните.

Класираната на второ място Австралия пък дава на работещите приблизително 30 дни заплатен годишен отпуск, има над 40 233 км брегова линия и има 187 зелени зони.

Въпреки че междинната температура в страната е 1.75 градуса, Исландия се подрежда на третото място със приблизително 36 дни годишен отпуск за работещите, както и поради обстоятелството, че е едно от най-хубавите места в света, на които можете да се насладите на Северното зарево.

Нова Зеландия е похвалена от своите жители, получаващи към 31 дни годишен отпуск, тъй че да могат да се насладят на нейните 253 зелени зони и на 24 140 км брегова линия.

Шри Ланка заема петото място със междинни температури от съвсем 27 градуса, буйни дъждовни гори и жители, които се радват на приблизително 40 дни отмора.

На шесто място е Кипър, следвана от Филипините (7), Гърция (8), Индия (9) и Мавриций (10).

Топ 15 се добавя от Коста Рика (11), Португалия (12), България (13), Хърватия (14) и Испания (15).

1. Индонезия

С над 88 031 км брегова линия, плажът в никакъв случай не е прекомерно надалеч в Индонезия. Страната се гордее с над 186 зелени зони и междинна температура от 25° C.

За тези, които обичат да гледат вълните, това е една от най-хубавите дестинации в света за тази активност.

2. Австралия

Със приблизително 30 дни годишен отпуск, над 40 233 км красива брегова линия и 187 зелени зони, австралийците живеят в идеалното място за почивка.

3. Исландия

С най-ниските равнища на шумово и светлинно замърсяване в листата, Исландия е отлично място да си поемете чист въздух.

Въпреки че междинната температура е едвам 1.75 градуса, тази нация се радва на 36 дни заплатен годишен отпуск всяка година и се любува на един от най-големите естествени явления в света - Северното зарево.

4. Нова Зеландия

С в действителност замайващ пейзаж, не е чудно за какво Нова Зеландия е определена за фон на филми от рода на „ Властелинът на пръстена “.

Жителите й получават към 31 дни годишен отпуск, с цел да могат да се насладят на 253 зелени зони и над 24 140 км брегова линия.

5. Шри Ланка

Този тропически парадайс заема петото място със междинни температури, достигащи съвсем 27 градуса, буйни дъждовни гори и най-големия заплатен годишен отпуск измежду всички страни в класирането - 40 дни.

6. Кипър

Според локалната легенда, митичната богиня на любовта Афродита е родена на бреговата линия на Кипър, което я прави едно от най-величествените места на острова.

Кипърците се радват на междинни температури от 18 градуса, 34 дни годишен отпуск и зашеметяващи плажове.

7. Филипини

Известна с красивите си плажове, Филипините съчетава жизнеността на локалната просвета и спокойствието на естествената й хубост.

Разполага с над 57936 км брегова линия, дива природа и обилие от естествени резервати.

8. Гърция

Известна със своята антична история и идилични острови, Гърция има и най-дългата брегова линия в Европа, която се простира на 20 921 км. Заедно с изобилието от слънчева светлина, прясна риба и морски артикули, за доста хора питието на гръцки плаж е фантазия.

9. Индия

Родното място на йогата и медитацията - най-популярните техники за реализиране на прочувствено и умствено успокоение, не е изненадващо, че Индия участва в тази ранглиста. При междинни температури от 23.65° C през цялата година, слънцето и мантрите са същински лек за напрежението.

10. Мавриций

Популярна дестинация за меден месец, локалните безпогрешно знаят по какъв начин да отстранен напрежението. Въпреки че е дребен остров в Индийския океан, страната разролага с някои от най-живописните пейзажи, познати на индивида.

При междинна температура, достигаща 22° C и ниски равнища на звук и светлинно замърсяване, мирът тук в никакъв случай не е мираж.

11. Коста Рика

Тази централноамериканска нация знае кои са съвършените условия за един релаксиращ ден: междинни температури от 24° C, златни плажове и доста зелени площи за успокояваща разходка.

12. Португалия

С близо 3 218 км брегова линия, Португалия е известна туристическа дестинация за тези, които се пробват да заловен лъчите на зимното слънце. В страната има към 145 зелени зони, като всяка година нацията се радва на 35 дни годишен отпуск.

Това са 15 от най-хубавите плажове в ЕвропаБез значение кой сте, с какви средства разполагате или на какъв брой сте години, Европа може да предложи морска дестинация за вас

13. България

Като един от народите с най-богата просвета в Европа, българите се радват на 32 дни отпуска и празници всяка година, което значи, че могат да се разходят из другите паркове и музеи на страната, с цел да релаксират от непрегнатото всекидневие, показва Daily Mail.

Разполагаща с 569 км брегова линия, България е известна със своите рози, а визитата в Розовата котловина през летните месеци значи, че можете да си изберете дъхав букет.

14. Хърватия

С към 1000 острова, тази страна се гордее с над 8046 км брегова линия, което я прави идеалното място за отмора под слънцето. Всяка година нацията се радва на 33 дни годишен отпуск, като годишно се организират доста фестивали.

15. Испания

Близо 8 046 км брегова линия, 36 дни годишен отпуск и опция за празненства в Ибиса или релаксация в провинцията, Испания звучи като идеалното място за бягство от напрежението.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР