Индийският контрактен производител на електроника Dixon Technologies обяви партньорството си

...
Индийският контрактен производител на електроника Dixon Technologies обяви партньорството си
Коментари Харесай

Xiaomi се договори с Dixon да пуска смартфони в Индия за вътрешния и външния пазар

Индийският контрактен производител на електроника Dixon Technologies разгласи партньорството си с Xiaomi за произвеждане и експорт на смарт телефони за китайския клиент.

След известието акциите на Dixon се повишиха с 4%. Това не е първата самодейност на Xiaomi за стартиране на електроника в Индия. По-специално, единствено оня ден компанията разгласи желанието си да създава безжични слушалки дружно с индийския Optiemus.

Проблемите на индийския пазар за Xiaomi започнаха много от дълго време. Веднъж водач в сегмента на смарт телефоните, китайската компания през четвъртото тримесечие на 2022 година загуби за първи път от 5 години шампионата от Samsung и Vivo, а индийските регулатори съществено се заеха с бизнеса ѝ – по-специално, обвинявайки компанията в пране на пари и други закононарушения.

По едно време Xiaomi сподели, че “с всички средства “ ще отбрани бизнеса си в страната. Очевидно става дума за обстоятелството, че компанията даже е подготвена да трансферира производството от Китай в страна, с която Поднебесната империя има известни търкания.

Индия предизвиква задграничните компании да влагат в локалното произвеждане с проекти да се трансформира в мощна индустриална база, интегрирана в световната верига за доставки на електроника. Успоредно с това има напън върху бизнеси като Xiaomi и Vivo, което ги предизвиква да притеглят локалните чиновници и предприятията в съдействие.

По-рано през март, управлението на индийското посланичество на Xiaomi разгласи желанието си да отвори нови магазини, в допълнение към 20-те хиляди към този момент съществуващи партньорски обекта. Тя също има намерение да усили покупките на локалните съставни елементи, с цел да понижи разноските си. Известно е, че приключването на продукция от Китай става все по-голямо под въздействието на разнообразни фактори. Част от продукцията се изтегля от страната, даже и от китайските компании, както и от тайванския, южнокорейския и западен бизнес.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР