Индийски електрически кросоувър с корейски корени ще излезе на пазара

...
Индийски електрически кросоувър с корейски корени ще излезе на пазара
Коментари Харесай

Mahindra с нов електрически кросовър – XUV400 - видео

Индийски електрически кросоувър с корейски корени ще излезе на пазара при започване на 2023 година Индийската компания Mahindra, която от дълго време е главен акционер на южнокорейската SsangYong Motor Company, показа електрическия кросовър XUV400. Основата за него беше Mahindra XUV300, който от своя страна беше издигнат въз основата на SsangYong Tivoli.

Общата дължина на новия електрически кросоувър е 4200 мм, до момента в който базовият XUV300 е понижен, с цел да се вмести в преференциалното ограничаване от четири метра в Индия. Разстоянието сред осите е 2600 мм, като на Tivoli. Предната част на купето, броните и джантите на Mahindra XUV400 са истински. Салонът е съвсем напълно заимстван от базовия Mahindra XUV300. Сред разликите са преначертано арматурно табло и нов селектор на предавателната кутия.

Мултимедийната система е 7,0-инчова, само че с навигатор, който може да чертае направления съгласно местоположението на зарядните станции. Кросовърът е оборудван с един електрически мотор 150 к.с. и 310 Нм въртящ миг, задвижващ предния мост.



Капацитетът на тяговата батерия е 39,4 кВтч. Заявеният обсег е 456 км в индийския цикъл на премерване MIDC. Батерията се зарежда от устройство с мощ 7,2 кВт AC или 50 кВт DC. Електрониката за ръководство има три режима: Fun, Fast и Fearless. Има и режим на ръководство с един педал - Lively Mode. Времето за ускоряване от място до 100 км/ч е 8,3 секунди. Максималната скорост е 150 км/ч.

Началото на продажбите на Mahindra XUV400 е планувано за януари 2023 година, само че цените към момента не са оповестени. След две години марката ще стартира производството на цяла гама електрически транспортни средства, построени на нова платформа с съставни елементи от Volkswagen Group. Това известие беше направено преди няколко дни.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР