Индийската компания Reliance Industries е подписала обвързващ договор за сливане

...
Индийската компания Reliance Industries е подписала обвързващ договор за сливане
Коментари Харесай

Bloomberg: Disney и индийската компания Reliance се споразумяха за сливане

Индийската компания Reliance Industries е подписала " обвързващ контракт " за обединение с локалното поделение на Walt Disney, заяви Bloomberg News.


Индийският пазар на развлечения към този момент е един от най-големите в света, а предстоящото обединение ще сътвори голям и мощен колос в този бранш.

Съобщението за договорката идва в миг, когато милиардерът Мукеш Амбани, ръководител на петролно-телекомуникационния колос Reliance Industries, се готви да одобри шефа на Disney Робърт Айгър на 1 март за сватбата на сина си в западния индийски щат Гуджарат.

Сделката допуска медийното поделение на Reliance и обвързваните с него лица да имат минимум 61% дял в обединеното дружество, а останалата част - Disney.

Disney е подложен на забележителен напън, откогато Игър се върна от полупенсия преди повече от година, когато наследникът му не реализира положителни резултати.

66-годишният Амбани е десетият най-богат човек в света съгласно листата на милиардерите в действително време на Forbes.

Той е поканил лист от авторитетни предприемачи и политици да отпразнуват сватбата на сина му Анант Амбани и Радхика Мерчант, щерка на фабрикант, от 1 до 3 март.

Телевизионната компания CNBC-TV18, която е отчасти благосъстоятелност на Reliance, заяви, че описът с посетители на Амбани включва ръководителя на Meta Марк Зукърбърг, създателя на Microsoft Бил Гейтс и изпълнителния шеф на Adobe Шантану Нарайен, както и шефове на капиталови и банкови компании и звезди от Боливуд и крикета.

Сред другите посетители са Иванка Тръмп, дъщерята на някогашния президент на Съединени американски щати, както и някогашният шведски министър-председател Карл Билд, някогашният канадски министър-председател Стивън Харпър и кралят на Бутан.

Миналия месец препоръчаното обединение на стойност 10 милиарда $ сред индийската компания Zee Entertainment и локалното поделение на японския колос Sony беше анулирано, както се оповестява, заради различия по отношение на това кой ще оглави новата конструкция. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР