Индия възнамерява да разшири каналите за внос на руски петрол,

...
Индия възнамерява да разшири каналите за внос на руски петрол,
Коментари Харесай

Индия намери нови канали за увеличение вноса на руски петрол

Индия има намерение да разшири " каналите " за импорт на съветски нефт, като употребява услугите на дребни задгранични търговци. Това заяви The Economic Times, базирайки се на източници от индийските търговски кръгове.

" Indian Oil Corporation и други огромни индийски нефтопреработвателни предприятия се отнасят с възторг към опцията за включване на не огромни задгранични компании при доставката на на ниска цена нефт от Русия, от който Западните вносители се отхвърлиха заради наказания ", цитира източниците си изданието.

Според тях, за индийските концерни е по-ефективно да работят с такива нови за индийския пазар и по-малко известни компании, в сравнение с непосредствено да водят дълги заради бюрокрацията, договаряния за доставки с съветския колос " Роснефт ".
 Индия продължава да усилва вноса на съветски нефт, само че за сметка на доставките от кои страни
Индия продължава да усилва вноса на съветски нефт, само че за сметка на доставките от кои страни

Индийските рафинерии купуват съветски нефт със сериозна отстъпка

Понастоящем, такива нови играчи на индийския пазар, които вземат участие в (пре)продажбата на съветски нефт, са компании като Wellbred, Manfort Coral Energy и други, които запълват нишата на доставчиците на горива от Русия след отдръпването на крупните търговци.

" Индийските рафинерии са подготвени да поемат риск и да си сътрудничат с не огромни посреднически компании при закупуването на нефт от Русия заради огромните отстъпки, които те оферират. Тези компании подсигуряват доставката на енергийни първични материали в Индия, което прави партньорството с тях изключително скъпо ", означават събеседниците на The Economic Times.

По данни на компанията да разбори Kpler, от началото на военната интервенция на Руската федерация в Украйна, Индия е нараснала вноса на съветски нефт над 25 пъти на годишна база. Закупуването на нефт от Русия на занижена цена е огромно макроикономическо преимущество за Индия, защото страната няма лични огромни източници на нефт.
 Индия усили 3,5 пъти вноса си от Русия, на фона на глобите
Коя голяма страна усили 3,5 пъти вноса си от Русия, на фона на глобите

Същевременно Индия е понижила износа си
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР