Индия ще продължи да купува руски петрол, тъй като това

...
Индия ще продължи да купува руски петрол, тъй като това
Коментари Харесай

Индия казва, че ще купува руски петрол, защото ѝ е изгодно

Индия ще продължи да купува съветски нефт, защото това е преференциално за страната, сподели през днешния ден индийският външен министър Субрахманям Джайшанкар след среща с съветския си сътрудник Сергей Лавров, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Индия се трансформира в най-големия покупател на съветски нефт след Китай, откакто западните страни се отхвърлиха да го внасят поради съветската инвазия в Украйна.

Индия е третият максимален вносител на нефт в света и обичаен съдружник на Русия. Тя не осъдила намерено съветската инвазия в Украйна.

" Наше главно обвързване е да подсигуряваме, че индийските консуматори ще имат най-хубавия вероятен достъп при най-изгодните условия до интернационалния пазар (на нефт и газ) ", сподели индийският министър. " В тази връзка виждаме по какъв начин връзките сред Индия и Русия се развиват на взаимноизгодна основа. Щом имаме полза от това, ще продължим да го вършим ", добави той.

Джайшанкар сподели, че тематиката за войната в Украйна е била главната в диалозите му с Лавров и Делхи и ще продължи да я разисква с Москва и в бъдеще.

" Конфликтът в Украйна доминираше в нашите полемики. Ще продължим разискването на този въпрос и в бъдеще ", сподели в умозаключение индийският първи посланик.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР