Ина лидерска среща през миналата седмица, на която и аз

...
Ина лидерска среща през миналата седмица, на която и аз
Коментари Харесай

Атанасова: ГЕРБ-СДС ще участва единствено в заседанията за изменения в Конституцията

Ина лидерска среща през предходната седмица, на която и аз присъствах, имаше ясна сделка сред Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев имаше ясна сделка, че не ни трябват нови земетресения. Нашата група ще взе участие само в съвещанията, които касаят промените в Конституцията. Няма да подкрепим нито един законопроект на Министерски съвет, до момента в който няма явен механизъм за взимане на решения. Това съобщи на брифинг Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, предаде .

По думите ѝ групата не слага условия, а някой съзнателно търси провокации, само че не посочи кого засяга.

" Очакваме да преразгледат отношението си към болшинството, в случай че смятат, че това е правилно отношение, може да продължат ", съобщи Атанасова.

По-рано имаше неуспех на бюджетната комисия, която трябваше да прегледа на второ четене част от данъчните промени за следващата година. Председателят на комисията Йордан Цонев заяви пред депутатите, че ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи няма да вземат участие в съвещанието.

Според Мартин Димитров от ПП-ДБ даже и при по този начин създалата се обстановка хората би трябвало да са спокойни, че бюджет ще има. 

Миналата седмица депутатите одобриха предложенията за ремонти на първо четене в пленарната зала.

Текстовете плануват опция за увеличение на данъчната оценка на постройките, което може да докара до повишаване на локалните налози и такси. Освен това, предложенията включват и смяна в Данък добавена стойност ставката за ресторантьорите, като тя се връща на 20 от 9%.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР