Имотите в германския град Мюнхен поскъпнаха спрямо тези в Лондон.

...
Имотите в германския град Мюнхен поскъпнаха спрямо тези в Лондон.
Коментари Харесай

Цените на имотите в Мюнхен станаха по-високи от тези в един от най-скъпите градове в света

Имотите в немския град Мюнхен нарастнаха по отношение на тези в Лондон. Това демонстрират данните на консултантската компания Deloitte, представени от Bloomberg. Според разбора наемите и цените на парцелите в Германия ще продължат да порастват и през идната година.

По данни на Deloitte купувачите на нов апартамент в Мюнхен са платили приблизително €10 500 на квадратен метър през предходната година. Само Париж е по-скъп - с €13 462.

В едни от най-скъпите градове за живеене в света - Лондон и Осло, цените са доста по-ниски - към €8400. В Амстердам доближават €7600, а в Копенхаген - €7300 на квадратен метър.
 България попадна в топ 3 по растеж на покупко-продажбите с парцели в Европейски Съюз през предходната година
България попадна в топ 3 по растеж на покупко-продажбите с парцели в Европейски Съюз през предходната година

Годишният растеж у нас е 39 на 100

За купувачите Мюнхен към този момент е вторият най-скъп град в Европа след Париж и към този момент преди Лондон. Според Deloitte " интензивността в новото строителство в Германия продължава да бъде по-скоро под междинното равнище спрямо останалите градове в Европа ".

Цените на строителните услуги са се повишили в цяла Европа и това дружно с нарушените вериги за доставки и дефицитът на строителни материали усилват рисковете при планирането и осъществяването на строителните планове, показват от консултантската компания.

Недостигът на личен състав и общата инфлация в допълнение покачват цените на строителството, а от там и на жилищата на Стария континент. Повишаването на лихвените проценти от своя страна обаче може да забави търсенето и повишението на цените през идващите месеци, считат специалисти от недвижимия бранш.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР