Името на Моника Станишева, съпруга на лидера на ПЕС Сергей

...
Името на Моника Станишева, съпруга на лидера на ПЕС Сергей
Коментари Харесай

Споровете между ГЕРБ и БСП за ЧЕЗ стигнаха до Моника Станишева

Името на Моника Станишева, брачна половинка на водача на ПЕС Сергей Станишев, стана мотив за следващата словесна престрелка сред ръководещи и съпротива в Народното събрание във връзка договорката за покупката на българския бизнес на ЧЕЗ за " Инерком ".

ГЕРБ упрекна Българска социалистическа партия и ПЕС, че стоят зад договорката за активите на ЧЕЗ в България. Издала ги " една писмена диря ", " една дребна техническа неточност ".

" Вчера купувачът на активите на ЧЕЗ популяризира до медиите прессъобщение, чието наличие не е изключително забавно. Интересен обаче е създателят на атачмънта, съдържащ въпросното прессъобщение. Той е Monika Yosifova. Това са имената, с които стана известна актуалната брачна половинка на ръководителя на ПЕС и някогашен ръководител на Българска социалистическа партия Сергей Станишев ", се споделя в разпратена до медиите декларация на ГЕРБ, която през днешния ден прочете от парламентарната естрада Спас Гърневски.

За изпратения на 6 март в 22.45 часа имейл написа и " Капитал " през вчерашния ден. В писмото се оповестява, че притежателят на купувачът на активите на ЧЕЗ - " Инерком ", Гинка Върбакова е в Чехия, срещала се е с представители на ЧЕЗ и са обсъждали настояването на българската страна да взе участие в договорката. " В метаданните на прикачения Word файл с текста на съобщениeто като създател на документа е посочена Monika Yosifova ", отбелязва " Капитал ". Потърсена за коментар, тя отхвърля пред изданието да е медиен съветник на Върбакова. " Не, изрично не съм. Нито в персонално качество, нито през моята компания ", споделя тя пред " Капитал ".

" Сега стана ли ви ясно, уважаеми сътрудници, кои са гадовете?! Вчера Корнелия и шайката ѝ ги търсиха на площад " Независимост ", а те се оказаха още веднъж на " Позитано ". По-цинични и по-нагли от всеки път! ", се споделя в позицията на ГЕРБ.

Откакто стана известно, че чешката компания ЧЕЗ продава активите си в България на едва известната българска компания " Интерком ", двете партии си насочат взаимни обвинявания, че техни представители са зад нея. Дали Българска социалистическа партия не обслужва някой претендент за ЧЕЗ, попита зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на взаимното съвещание на парламентарните комисии по енергетика и за надзор на службите, които разискаха договорката на 1 март. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък настоя министър председателят Бойко Борисов да назове поименно " гадовете ".

След като в продължение на три дни след оповестяването на договорката твърдеше, че страната не може да се меси в договорката за продажбата, министър председателят Борисов реши да се намеси в протичащото се. " Целият скандал, който в този момент ни спретват, е в един миг, когато към този момент в публиката се е натрупало чувството, че аз или държавното управление стоим зад тази договорка, да загасят тока. И внезапно три милиона споделят: " Гледай го тоя какво направи! " Това е сюжетът на тези гадове ", сподели той в коментар за свадите към ЧЕЗ. Премиерът се закле, че този път няма да подава оставка, че ще гони " сценаристите " до дъно и че " няма нищо общо със договорката ", на което очевидец му е " Господ ".

" Всеки един депутат би трябвало да се срами от сходни изказвания, които бяха декларация на пасмина от следващите клюки ", сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев в декларация от името на партията и в отговор на декларацията на ГЕРБ, заяви организация " Фокус ".

Стойнев съобщи, че изказванието на Спас Гърневски е подправена вест, и подлага на критика болшинството, че са приветствали депутата. " Няма по какъв начин да се има доверие, когато за най-малкото нещо, чуто-недочуто, разбрано-неразбрано, ние сме подготвени да стигнем дъното. Това е една свещена естрада, само че вие в действителност я превърнахте в селска седянка ", сподели Стойнев.

Българска социалистическа партия не носи отговорност за ничии бизнес каузи, оповестиха малко по-късно от партията по отношение на изказвания на ГЕРБ, че Моника Станишева е обвързвана с активността на купувача на ЧЕЗ.

" Внушенията, които обвързват партията с едни или други частни ползи, са неуместни, тъй като Българска социалистическа партия е с ясна и поредна позиция - не някой, а страната да изкупи ЧЕЗ ", показват още от Българска социалистическа партия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сделката за ЧЕЗ (85)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР