„Имайки предвид, че (кралската династия) Уиндзор са всъщност Сакскобургготски, ще

...
„Имайки предвид, че (кралската династия) Уиндзор са всъщност Сакскобургготски, ще
Коментари Харесай

„Изненада: отменят Брекзит? Оказва се всъщност най-дългият скеч на „Монти Пайтън“

„ Имайки поради, че (кралската династия) Уиндзор са в действителност Сакскобургготски, ще им разрешат ли да останат в Обединеното кралство или тази привилегия въпреки всичко ще се отнася единствено за така наречен имигранти с умения? “

~ Въпрос на Лари Шитсгибънс от Австралия…

Това, несъмнено, е единствено смешка, само че е показателна за резултата на ударната вълна, която продължава да кънти из целия свят, що се отнася за една от най-големите дивотии през последните 50 години – Brexit.

Стана ясно, че Испания и Англия са подписали двустранни спогодби по въпроса за Гибралтар. Не, не са решили въпроса за Гибралтар, просто са създали една крачка. С единия крайник. Другият още не ще да се отлепи от земята. Мадрид беше явен по въпроса, че ще предяви доста съществени искания за съ-управление на скалата и ще спъва всевъзможни опити Брекзит да мине с каквато и да е договорка и да се облагодетелства. Ще ги държи в ъгъла до последно, а март месец наближава и със договорка или без – Британия помахва за „ довиждане “ и си отива. В техен интерес е да има договорка, тъй като другояче кепенците хлопват и те са на студа без облекла. Ще е добре за тях най-малко едно палто да им метнат.

Гибралтар би трябвало да напусне Европейски Съюз дружно с Обединеното кралство през март следващата година, макар че на референдума през 2016 година 96% от популацията на скалата гласоподава за оставане в Европейски Съюз. Защо Британия и Испания са се вкопчили в едно неугледно парче земя? Защото е вратата към Атлантическия океан и управлява корабния трафик. Затова.

Честно да ви кажа, аз към момента не мога да допускам, че Брекзит се случи. Бях сигурен, че е просто популистки номер, да побутнат ръководството и хората, малко разтърсване, да се „ наместят “ нещата. Тъп политически номер, в случай че желаете, го наречете. То в действителност това може и в действителност да е бил проектът, а самите основатели на концепцията да са си глътнали езика, когато хората са дали своят вот НАИСТИНА за тъпотията им. Казали са си: „ Ае стига, бе! Верно ли! И ‘са кво ще правиме? Не, бе, правилно, кво ще правиме, тия се вързаха и гласоподаваха съществено! “ И по-късно започнаха да умуват по какъв начин се излиза от това тресавище. Дейвд Камерън беше явен в позицията си: „ Ъъ… пичове, аз си отивам, оправяйте се “. Тереза Мей още наподобява на мощно набожен мохамеданин в най-първите секунди, откакто са му споделили, че са го преметнали и това, което одеве е изял, е свинско – мощно объркана, с очевидно назряващ яд, само че към момента една частичка от мозъка ѝ нашепва, че това може и да не е истина и веднага ще се разсъни. Борис Джонсън е явен. Той постоянно се държи по един и същи метод и се усеща удобно във всяка обстановка. Той е като дете със специфични потребности, преяло със захар и изпило 4 кòли. Очаквам всеки миг да си метне едно покривало, като на Супермен и да стартира да тича в кръгчета пред Даунинг стрийт 10, викайки: „ Брекзит! Брекзит! Брекзиииииииит! “

Аз самият още не мога да допускам. Чувствам се като това меме с Джон Траволта, в което той наподобява мощно комплициран – къде се намира и какво се случва.

Все още чакам да излязат Дейвид Камерън, Тереза Мей, Борис Дж., най-после да се появи Джон Клийс и с усмивка да съобщи, че Брекзит е бил в действителност най-дългият скеч на „ Монти Пайтън “.

И по-късно нещата да си продължат обикновено.

Какво обаче накара хората по този начин да се радикализират в омразата си против имигрантите, че, в опита си да се отърват от тях, се самопростреляха в крайници? Защото, да не се заблуждаваме – не става дума за бюрокрацията на Брюксел, административни пречки или желанието да се съставляват сами. Става дума единствено и само за омразата към имигрантите.

„ Идват тук и ни крадат работата! “

Чудесно. Сега ще имате опция сами да си берете ягодите. За всичките пъти, в които съм ходил в Лондон (и където и да било из Англия), не видях нито един бял англосаксонец да прави нещо по-тежко от… пътна поддръжка. Е, ще си берете сами ягодите, както Бог е отредил, с цел да имате работа, и (о, популярност, популярност на Британия!) сами ще си миете публичните тоалетни.

„ Не желаят да се интегрират! Те не са британци! Няма нищо английско в тях! Идват тук, не учат езика, носят си тяхната просвета, тяхната храна, не се преценяват с нашата просвета! “

М-м-м… всъщност… в действителност на мен това ми звучи напълно английско. Питайте индийците. Питайте половината свят, който е бил колония на Британия. Представете си същото изречение, което прочетохте нагоре, само че обърнете позицията посетител <----> хазаин. Представете си гореща страна, в която идват европейци със здравословния загар на удавник, които декларират, че „ това парче земя “ към този момент е „ под короната “ на кралицата. Идват тук, не учат езика, носят си тяхната просвета, тяхната храна, не се преценяват с нашата култура…

Нелогично е през 2018 година да мрънкаш все едно си безпаричен националсоциалист през 1933 година, че имигрантите са ти отговорни за това или това, в случай, че едни от най-хубавите експерти от целия свят във всички области са при теб и работят за теб и страната ти. Едни от най-хубавите лекари – имигранти в Англия; едни от най-хубавите сестри и изобщо медицински личен състав – в Англия; едни от най-хубавите инженери, физици, биолози – в Англия; че даже едни от най-хубавите механици и водопроводчици са в Англия. И това се оказа нещо неприятно?

Ако решим да си заменяме фрагментите – британец за европеец, те ни връщат гражданин на Европейски Съюз, ние им връщаме британец, какво ще излезе? Защото едни от най-хубавите наши фрагменти са там, само че техните представители из континента не са най-хубавото, с което Британия разполага. „ Ето ви Санчез и Иванов – едни от най-хубавите неврохирурзи “; „ Ето ви в подмяна Дейвид и Алан, безработни шлосери, които си продадоха къщите в Нотингам и се реалокираха в Испания и България “.

Би трябвало да е ясно на всички, че даже със договорка, Брекзит ще е удар по стопанската система на Британия. Те щели да предоговарят и договарят търговски взаимоотношения с страните по настрана и това щяло да им е по-изгодно. Наистина? Сериозно? И не чакат, че все някой ще се опита да се възползва от уязвимата им позиция и да ги сложи натясно? Ще договарят по настрана, а?

Звучи ето по този начин:

„ Ще си спра абонамента за Netflix (тук сложете HBO, в случай че щете) и ще договарям с всеки кино продуцент по настрана, с цел да получа най-изгодната оферта за мен и фамилията ми “.

~ Дейвид Олсър (@finance_LL)

Брекзитърите не стопират да имат вяра в еднорози и феи. Не всички, де, мнозина се опомниха, че даже желаеха втори референдум. Но към момента има една расистка маса „ вярващи “. Но те си лежат на митовете за величието на Британия. Те живеят в онази империя, която владее половината свят и си е изцяло самодостатъчна. Не правят оценка обстоятелството, че са остров, в 2018-2019 година, който е на път със страшна мощ да научи смисъла на думата „ изолационизъм “. Митове за великолепие. Това е. Няма да не помни една другарка на баба ми, рускиня, която не искаше да повярва, че Ленин не е измислил писмеността. Защото това е учила в учебно заведение в селото, от което беше пристигнала. Митове за великолепие. Тия неща не се избиват от главата. Трябват генерации.

Прави усещане, че хората, които отхвърлят обстоятелствата към Брекзит, доста припомнят на хората, които не имат вяра в климатичните промени и световното стопляне. Дори мога да направя обосновано съмнение, че огромна част от тях са едни и същи хора.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР