Имате проблемна кожа? Появяват се несъвършенства, които искате да прикриете?

...
Имате проблемна кожа? Появяват се несъвършенства, които искате да прикриете?
Коментари Харесай

Грешки в грижата за лицето, които увреждат кожата

Имате проблематична кожа? Появяват се недостатъци, които желаете да прикриете? Замисляли ли сте се дали не грешите някъде в рутината за вашата кожа? Много постоянно дамите не си дават сметка, че вършат едни и същи неправилни неща с кожата на лицето си, които могат да провокират освен раздразнения, само че и акне, задръстване и уголемение на порите, нараснала секреция на себум, лъщене.

Къде грешите най-често без да си давате сметка?

Сменяте козметичните артикули прекомерно постоянно

Магазините за козметика непрестанно оферират апетитни нови серии артикули, които не успявате да устоите да изпробвате. Това обаче може да се окаже нездравословен табиет за вашата кожа. Прекалено продължителното потребление на една и съща козметика е също толкоз нездравословно, колкото и непрекъснатата ѝ промяна. Кожата има потребност от интервал на акомодация, тъй че пробвайте се да спазвате неизменност. Подбирайте артикули единствено за вашия вид кожа.

Използвате скраб всеки ден

Искате да накарате кожата да се обновява по-бързо? Знаете, че премахването на мъртвите кафези е потребно? Това е по този начин, само че кожата има задоволително положителни механизми и сама да прави тази регенерация. За да ѝ помогнете не е належащо да ексфолирате всеки ден, тъй като това провокира изтъняване на горния пласт кожа, надлежно понижаване на защитните ѝ свойства.

Не употребявате артикули за унищожаване на грим

Свикнали сте да употребявате сапун и вода. Смятате, че това е задоволително за унищожаване на грима и мръсотията от кожата. Това е неправилна тактичност, тъй като сапунът пресушава кожата и я прави по-податлива на инфекции, раздразнения, акне.

Не сменяте постоянно калъфката на възглавницата

При дами с естествена и непроблемна кожа е задоволително калъфката да се сменя един път седмично. Ако обаче страдате от акне или някакъв различен вид кожни проблеми, промяната на калъфката наложително би трябвало да се случва два пъти седмично. В противоположен случай по нея се задържат бактерии, мъртви кафези и себум, които утежняват здравето на вашата кожа.

Не употребявате тоник за кожа

Тоникът възвръща естественото pH в кожата, което е от голяма важност за нейното здраве. Избирайте тоник, който не е на спиртна основа, тъй като той пресушава кожата и я прави уязвима.

Използвате пудра, с цел да премахнете лъщенето

Когато нанасяте пудра върху мощно омазнена кожа се получава гъста маса, запушваща порите по метод, който никой различен вид козметичен артикул не го прави. Освен че скоро след нанасянето на пудрата кожата стартира още веднъж да лъщи с цялостна мощ, тя става и неведнъж по-податлива на инфекции и поява на гнойни пъпки.

Миете лицето преди да вземете душ

Можете несъмнено да миете лицето си когато пожелаете, само че продуктите за коса постоянно съдържат парабени и силикони, на които не се обръща задоволително внимание. Ако измиете лицето преди този момент, тези субстанции ще се разнесат по нежната кожа на лицето. Затова за предпочитане е да измиете лицето най-после с подобаващите за задачата артикули./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР