Имаме всички предпоставки да рестартираме строителството на магистрала Хемус“ в

...
Имаме всички предпоставки да рестартираме строителството на магистрала Хемус“ в
Коментари Харесай

Министър Цеков във Варна: Рестартираме строителството на „Хемус“ през март

Имаме всички предпоставки да рестартираме строителството на автомагистрала „ Хемус “ при започване на март. Това сподели във Варна министърът на районното развиване Андрей Цеков след работна среща с кмета на Варна Благомир Коцев, регионалният шеф Андрияна Андреева, представители на АПИ и „ Български ВиК холдинг “, съобщи кореспондент на Moreto.net.

„ Строителството ще стартира във всички сектори, за които към този момент има издадено позволение за градеж. Това са сектори от 1 до 3, към средата на годината чакаме да имаме позволение за градеж за сектор 9, почти по това време и за сектори 4 до 6 “, сподели Цеков.
По отношение на автомагистрала „ Черно море “ до март месец се чака да има предоставена социална поръчка за направа на отчети по оценка на влияние по околната среда.

„ Две трасета са разпознати, които са авансово съгласувани с Министерство на околната среда и водите. Предстои тази година да бъде импортиран отчета за оценка на влияние и се надявам на решение на министерството отново в границите на тази година, което да ни даде опция идната година да стартираме същинското планиране по един от одобрените разновидности. Така че съм оптимист за случването на автомагистрала „ Черно море “, разяснява още районният министър.

През тази година Министерство на регионалното развитие има намерение да започва два плана за скоростни пътища, засягащи региона. Единият е Варна – Дуранкулак . Ще бъде предоставена създаването на абстрактен план с цялостни инженерно-геоложки изследвания, Подробен устройствен план за създаване на скоростен път с две ленти. Същото важи и за път Силистра – Добрич – Варна .

Има определени реализатори за главния ремонт на Дюлинския и на Айтоския прохо д. Има процедури по обжалване на решенията. Очаква се след приключването им в границите на идващите месеци да стартира строителство. Има издадени позволения за това.

Около 80 км съществени поправки на пътна инфраструктура предстоят в региона за 2024 година, както и към 80 км настоящи поправки на пътна инфраструктура.

Вече има подписан контракт с реализатор за механически план за обхода на Провадия . Това ще даде опция през идната година да се приказва за строителство, сподели министърът.

„ По отношение на държавната политика за подсилване на свлачищата има доста какво да се желае. Министерство на регионалното развитие за сходни действия разполага с бюджет от 20 млн. лв., което е извънредно незадоволително за цялата страна. Като министерство ще предизвикваме съществени проучвателни работи, които да предпишат нужните ограничения, свързани с цялостната брегозащита в страната “, уточни Цеков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР