Имаме уверения от държавата, че за Топлофикация природен газ ще

...
Имаме уверения от държавата, че за Топлофикация природен газ ще
Коментари Харесай

Топлофикация София може да премине на мазут, ако не бъдат възобновени газовите доставки до 1 юни

Имаме уверения от страната, че за " Топлофикация " природен газ ще има до края на месец май. Това обаче са увeрения, следва занапред да забележим планове, доказателства, проект и метод за застраховане с оглед изключителната конюнктура. За градския превоз също имаме застраховане с доставчиците на Столичния автотранспорт , т.е. не приказваме за целия градския превоз, а единствено за рейсовете, половината от които се движат на природен газ. Там имаме още веднъж застраховане до края на месец май. Това сподели п редседателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев , откакто управленията на " Топлофикация - София " ЕАД и " Столичен автотранспорт " бяха изслушани на съвещание на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура към СОС.

" В случай, че няма решение на въпроса с доставките за България въобще има огромен риск автобусните написания да бъдат празнични , т.е. да бъдат понижени на половина разписанията, надлежно - да бъде разводнен градският превоз ", съобщи Георгиев. Той добави, че тук решаващата роля е на страната, защото горивото и задължението за неговото обезпечаване е нейн. " Получили сме уверения дотук, само че да забележим и съответни съответни дейности, тъй като въпросът е от извънредно значение, както за обезпечаването на работата на " Топофикация " и топла вода на софиянци, по този начин и за безвредното напредване в градския превоз ".
 При липса на газ ще намалеят на половина колите, обслужващи градския превоз в София
При липса на газ ще намалеят на половина колите, обслужващи градския превоз в София

От 450 коли на автотранспорта, 250 са единствено на газ

На въпрос дали се чака повишаване на билета в градския превоз той отговори: " Такова от дълго време се постанова. Неслучайно от месеци желаеме от страната нужните обезщетения в размер на 178 млн. лева Получихме 15. Получихме заричане, че това ще стане с актуализацията на бюджета. В момента не обсъждаме повишаването на билета за градския превоз , нашата най-важна задача е да осигурим работата на градския превоз преди всичко. Той изпитва големи усложнения, за които ние от месеци сигнализираме ". От думите на Георги Георгиев стана ясно също, че на този стадий не се разисква и закриване на линии .

Председателят на СОС уточни още, че вероятен проект " Б " за " Топлофикация " за при положение на привършване запасите и липса на нови доставки на природен газ след 1 юни може да бъде прекосяване на мазут . Това обаче не може да продължи прекомерно дълго поради екологичния резултат и поради мощностите, които имат опция за избран интервал на работа с това гориво. Освен това мазутът е и по-скъп. " Проверен е запасът, има мазут, ще се закупи и в допълнение подобен, само че това за нас е извънредно нежелателен вид ", означи той. Като авариен вид се ревизира и дали ще има задоволителна изгода от вероятно понижаване на температурата на топлата вода, с цел да бъде такава мярка ефикасна.

" 340 млн. лева е вредата за " Топлофикация " за това, че от есента до през днешния ден няма цялостна отплата на повишаването на природния газ, сподели още Георгиев.

Изпълнителният шефът на " Топлофикация София " Александър Александров съобщи: " Ако се стигне до преустановяване на доставките на газ, " Топлофикация " има създадени разновидности, в които употребявайки своето аварийно гориво ще обезпечи не по-малко от 2 месеца. А ние имаме вяра, че при всички положения бихме могли да го осигурим до края на летния интервал или до началото на идващия зимен интервал, работа на сдружението с аварийно гориво, което имаме ".

По думите му " Топлофикация София " е извънредно пригодена да работи с мазут , като са обезпечени нужните количества, свързани с условията на страната за поддържане на ресурс от аварийно гориво. Александров добави, че въпросът дали вероятно потребление на мазут ще се отрази на сметките поради по-високата му цена би трябвало да бъде решен от КЕВР, само че съгласно него по-скоро това няма да се случи.
 Има газ за
Има газ за " Топлофикация " и градския превоз в София за април и май

Разработени са спешни проекти за при положение на понижаване или прекъсване на доставките

" До момента имаме всички уверения, диалозите, които кметът Фандъкова организира, ние с " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз ", сочат, че все още няма проблем с доставките на газ за " Топлофикация ", сподели той. Александров добави, че уверенията за това са до края на май, само че той счита, че проблем няма да има до началото на идващия отоплителен сезон, докато има задоволително време да бъдат подхванати ограничения за доставка на газ от други източници.

Във връзка с възможното понижаване на температурата на топлата вода той изясни, че сега условията са да се поддържат 65 градуса, като те могат да бъдат понижени до 55 , което ще е изцяло задоволително за семействата, а ще докара до сериозна спестовност на гориво.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР