Имаме разпространение на вируса, има неимунизирано население. Затова новите мерки,

...
Имаме разпространение на вируса, има неимунизирано население. Затова новите мерки,
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: След седмица хората с COVID в болница ще започнат да намаляват

„ Имаме разпространяване на вируса, има неимунизирано население. Затова новите ограничения, които влизат в действие от на следващия ден в София, са нужни. Слава Богу, вирусът е мощно инфектиран и не протича тежко, само че от епидемиологична позиция ограничения трябват “.

Това сподели пред БНР вирусологът и консултант на някогашния министър председател Кирил Петков проф. Радка Аргирова. И предвижда след седмица да стартира спад на броя на хората, които са настанени с COVID-19 в болница.

„ Със започване на образователната година ще има ново повишаване. Вероятно ще се наложат ограничения за учебните заведения “, уточни още тя.

По думите на проф. Аргирова патогенността на вируса е мощно понижена, само че никой не може да даде гаранция, че няма да се появи разновидност, която да аргументи по-тежко протичане на заболяването.

„ Голяма уязвимост е неналичието на правене на диагностиката посредством PCR – не ни разрешава да следим хода и динамичността на вирусните разновидности “, за следващ път означи вирусоложката.

Тя напомни, че пробата, който дефинира дали сега човек излъчва болест, е антигенният, а PCR остава по-дълго позитивен, тъй като в организма остават дребни части от вируса.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР