Чувствала болка и парене още като детеАмериканката Скарлет Кейтлин Уолън

...
Чувствала болка и парене още като детеАмериканката Скарлет Кейтлин Уолън
Коментари Харесай

Американка страда от постоянна възбуда заради болест

Чувствала болежка и парене още като дете
Американката Скарлет Кейтлин Уолън от щата Роуд Айлънд страда от рядко заболяване - непрекъснато разстройство на гениталната възбуденост (PGAD). Това оповестява New York Post.

Момичето стартира да вижда признаци на болестта още на 6 години, изпитвайки непрекъснат дискомфорт и парене в гениталната област. Тя разказва възприятието като „ изгаряне на буболечки под кожата “ – като че ли гениталиите й горят. Доста по-късно отива на доктор и научава диагнозата си. Болезненото физическо положение води до психологични проблеми на Уолън, вследствие на което тя стопира да поддържа връзка с връстниците си и прекарва цялото си свободно време сама. За 15-те години, откогато изпитва дискомфорт, 21-годишната сега студентка е имала единствено няколко дни без болежка.

На Скарлет е предписана интервенция, само че се оказва, че има вродена малформация, която изисква по-сложна хирургична интервенция – втора матка. Освен това страда от вродена невропролиферативна вестибулодиния (тазовите нерви са свръхчувствителни към докосване). Смята се, че това е предизвикало PGAD. Хирурзите правят няколко процедури, с цел да подобрят положението й. Те отстраняват някои генитални нерви, с цел да облекчат болката, само че към момента не са съумели изцяло да отърват момичето от разстройството.

Според лекарите направените интервенции са нараснали възможностите за обикновено полово предпочитание на Скарлет в бъдеще, само че съществува и риск от цялостна загуба на способността да изпитва естествена полова възбуденост.

„ Надявам се един ден да мога да пребивавам естествен живот “, споделя Уолън.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР