Имаме нужда от Медицински експертен съвет, който да подпомага министрите

...
Имаме нужда от Медицински експертен съвет, който да подпомага министрите
Коментари Харесай

ВИДЕО Създават медицински съвет от 5 души, който да работи с Националния щаб за COVID-19

Имаме потребност от Медицински експертен съвет, който да подкрепя министрите във взимането на икономическите и обществени решения. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов на среща с проф. Коста Костов.



Този съвет ще би трябвало дава отговор на значими медицински въпроси. Ще се разчита и на добър разговор с Националния спешен щаб, който продължава да работи.

„ Искаме оптимално да обединим всички – хората, които схващат и да намерим най-хубавите решения ”, сподели Борисов. По думите му оперативния щаб, управителен от ген. Мутафчийски работи добре. Новият щаб ще се състои от 4 или 5 експерти.

„ Аз съм оптимист и съм сигурен, че ще се оправим, тъй като взехте ограничения в точния момент ”, съобщи от своя страна проф. Коста Костов. Той ще предложи и състава на съвета.

„ Щабът е зависещ на държавното управление, Медицинският съвет е зависещ на държавното управление. Между двете би трябвало да има разговор ”, посочи министър председателят.

Според проф. Костов този съвет би трябвало да се появява не повече от 2 пъти седмично на брифинги. На него ще се дава отговор на чисто медицински въпроси.

Проф. Костов прикани към обединяване, с цел да се оправим в комплицираната обстановка.

Междувременно министър председателят Борисов свика Националния щаб за битка с ковид на съвещание в Министерския съвет. 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР