Имаме добра новина за препарат, който е общодостъпен и който

...
Имаме добра новина за препарат, който е общодостъпен и който
Коментари Харесай

Д-р Спиридонова: Антивирусен препарат вече се произвежда в България и е общодостъпен

 " Имаме добра вест за препарат, който е публичен и който към този момент се създава и в България – с изключение на антипаразитен резултат има и антивирусен – приказваме за и  ивермектина “. Това сподели в предаването " Тази заран “ доктор Цветелина Спиридонова, изпълнителен  директор на  пазарджишката болница " Хигия “.

Тя посочи, че следи изследванията върху препарата от май 2020 година и това е лекарството, което е предписала на майка си, с цел да се защищити от ковид.

" В България мисля, че лекарството към този момент получи утвърждението на ИАЛ януари. Вече е ориентирано към хуманната медицина. До този миг пациентите се ориентираха основно към един препарат, който е за ветеринарна медицина и който по принцип е неразрешен за използване при хора. Той може да докара до утежняване на болестта. Обратно – препаратът, който ние към този момент можем да предпишем на пациентите, е безусловно показан за лекуването на това заболяване и за начална профилактика “, разгласи доктор Спиридонова.

Относно обстоятелството, че производителят на препарата – компанията " Мерк “, го разгласи за неефикасен против Коронавирус, тя посочи, че не е осведомена с това до каква степен са стигнали техните клинични изследвания.

" Разполагам с изследвания от страна на Испания върху 80 пациенти, изследвания в Бангладеш, Сингапур и на Front line COVID-19 critical care alliance, които удостоверяват, че бенефита освен това лекарство при Коронавирус пациентите е доста по-голям, в сравнение с риска от приема му, че внезапно понижава конверсията на болестта от лека към междинна и тежка форма “, изясни изпълнителният шеф на " Хигия “.

Тя посочи, че нито ивермектин, нито различен медикамент лекуват ковид, само че препаратът способства болестта да остане в по-лека форма.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР