Имам чувството, че съм от тези хора, които вкараха България

...
Имам чувството, че съм от тези хора, които вкараха България
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: Трябват ни политици, които да имат авторитет в Европейския съюз

Имам възприятието, че съм от тези хора, които вкараха България в европейския съюз. Аз не считам ГЕРБ за дясна партия. По генезис, нрав и дейности, те са леви. От тук нататък крачката за повторно на Съюз на демократичните сили към лявото отблъсква хората от интелигенцията. Естествената среда, в която изградихме Съюз на демократичните сили не приема това решение. Не знам дали ГЕРБ ще добави хора към тях, сподели в предаването "Офанзива с Любо Огнянов”, някогашният министър- ръководител Стефан Софиянски.

Европа се ръководи от партии и това е ясно. Европа в никакъв случай не е била в такава рецесия и не е била толкоз зле. Англия напуща, Полша и Унгария са в сериозна обстановка. Това безпределно незаслужено Шенгенско съглашение виси. Това са нещата, с които обрисувам рецесията. От там в наш проект, ние сега не присъстваме действително в Европа. Ние сме най-бедната страна, проектът "Макрон” ни визира директно и в този момент ще получаваме газ от Турция. Цялата тази рецесия се диктува от партиите. Политическият хайлайф в Европа за мен би трябвало да се отдръпна допустимо най-бързо, сподели още той.

Аз бих подкрепил правила и ръководство, а не партия и поддръжката на Съюз на демократичните сили към правилата на ГЕРБ е обидно. Грешката на Съюз на демократичните сили беше първо, че стана партия. Ние бяхме мощни като разнообразни партии, само че с една цел. Всеки имаше своите разнообразни професионални разбирания. Имаше нюанс. Когато ни направиха на партия от там нататък нещата потеглиха надолу, съобщи Софиянски.

Сега десницата са всичко тези хора, които не гласоподават. Тук към този момент е най-важният миг. Ние не би трябвало да ги усилваме. Трябва да се активизират тези хора към хрумвания. Трябва да се формулират концепциите освен за България, а и за какво ние би трябвало да сме в Европейски съюз. Трябват ни политици, които да имат престиж в Европейски Съюз, сподели още някогашният министър-председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР