Има заявки за круизни кораби за 2019 г.Все по-луксозни яхти

...
Има заявки за круизни кораби за 2019 г.Все по-луксозни яхти
Коментари Харесай

Морска гара чества половинвековен юбилей

Има поръчки за круизни кораби за 2019 година


Все по-луксозни яхти идват през сезона на Морска гара Варна. Плаващите домове под друг байрак – малтийски, съветски, американски, дебаркират на пасажерския терминал и са същинска атракция за града.

Тази година няма визити на круизни кораби поради комплицираната геополитическа конюнктура, само че за 2019 г има към този момент първи зявки, уточни шефът на Морска гара кап. Александър Аврамов.

Даденостите и богатата история на антична Варна са причина градът да е неизменима част от круизните направления в Черно море. Над 50 лайнера са посетили пристана на Варна за последните 4 години, а над 110 000 пасажери са слизали на нашия бряг за последните 15 години. Морска гара Варна отпразнува в четвъртък половин древен празник.

Строителството на емблематичната постройка е почнало през 1966 година и е приключено две години по-късно, когато е и формалното разкриване. В комплекса на 3 етажа има заведения, магазини, офиси, а в непосредствена непосредственост е и яхтеното пристанище. Тук се намира “Яхт клуб “Кап.Георги Георгиев Порт Варна”.

Около Морска гара беше основана атракционна зона за разходки и развлечения на варненци и посетители на морската столица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР