Има задържан заподозрян за убийството на словашкия журналист и приятелката

...
Има задържан заподозрян за убийството на словашкия журналист и приятелката
Коментари Харесай

Има задържан за убийството на словашкия журналист и приятелката му​

Има арестуван обвинен за убийството на словашкия публицист и приятелката му, които бяха открити мъртви преди два дни. Засега не са ясни детайлности за задържания. От полицията оповестиха, че са осъществени обиски в домове покрай мястото на убийството.

При полицейската интервенция са били иззети 160 грама нартокици, както и оръжие, което е изпратено за балистична експертиза. Обискираните жилища са на лица, които от дълго време са подозирани в разпространяване на дрога.

Но кой, по какъв начин и за какво е поръчал убийството на 27-годишния Ян Куциак и приятелката му към този момент не е ясно. Предполага са, че претекстовете на поръчителите са свързани с следствие, по което работел журналистът.

Показното ликвидиране на Ян Куциак изкара хиляди на митинг в Братислава.

Това демонстрира до каква степен се простира връзката с мафията и корупцията в Словакия. Но това към този момент е прекомерно. Капката преля.
След оставката на министъра на културата поради убийството на журналиста, още двама високопоставени служители оповестиха, че се отдръпват от постовете си. Секретарят на Съвета за национална сигурност и съветничката на премиера настояват, че няма нищо общо с убийството. Но подават оставки, тъй като имената им бяха упоменати в последната публикация на Куциак.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР