Има такъв народ ще подкрепи правителство с мандата на Продължаваме

...
Има такъв народ ще подкрепи правителство с мандата на Продължаваме
Коментари Харесай

Слави обеща да е смирен, подкрепя кабинет на Продължаваме промяната

" ИТН " ще поддържа държавно управление с мандата на " Продължаваме промяната ", удостовери водачът на партията Слави Трифонов пред БНР в четвъртък. Шоуменът даде обещание да бъде преклонен при договарянията, само че посочи, че няма да приема всичко безусловно.

" На България ѝ е належащо държавно управление, което е друго от държавното управление, което управляваше дотук 12 години. Трябва да се отстрани, да се тръгне в напълно друга посока от това, което представляваше държавното управление на ГЕРБ и ръководството, което ни се демонстрираше и на което бяхме подвластни 12 години ", сподели Трифонов.

Той даде обещание договарянията за сформиране на държавно управление да се случват " пред очите на хората ".

" За да бъдат изпълнявани задачите, човек не би трябвало да бъде краен, а да е подготвен на взаимни отстъпки. Ние сме си сложили цел да има държавно управление, което да се оправи с рецесиите, които предстоят на всички ни - енергийна, здравна и икономическа... Редовно държавно управление, излъчено от Народното събрание и подкрепено от необятен набор от депутати, би трябвало да ни помогне да излезем от всички тези рецесии. Компромисът е нужен и той ще бъде изработен ", разяснява Слави Трифонов.

В предходното Народно заседание офанзивата против Кирил Петков потегли точно от " ИТН ". Партията популяризира информацията за двойното поданство на служебния министър на стопанската система, която по-късно беше подета от ГЕРБ и Движение за права и свободи. В последна сметка информацията на Има Такъв Народ се оказа изцяло вярна и Конституционният съд анулира указа на президента Румен Радев в частта му за назначението на Петков за министър.

Междувременно на 20 август Канада заличи канадското поданство на съпредседателя на " Продължаваме промяната ". По време на последната предизборна акция Тошко Йорданов от Има Такъв Народ разгласи персоналното си мнение, че той не би подкрепил държавно управление, в което Петков е министър, тъй като е излъгал. Преди това Има Такъв Народ обаче крепеше безусловно кандидатурата за министър на адв. Петър Илиев, който след това бе махленски в плагиатство от Софийския университет.

Слави Трифонов предлага всичко това да остане в минало в името на решаването на проблемите в страната.

" Сега има нови цели и нови трудности. Ако се втренчиш в това, което се е случило, надали ще може да се осъществя държавно управление. В това е смисълът да си преклонен и да направиш компромис ", сподели Трифонов.

По думите му съдружните договаряния би трябвало ясно да разпишат уговорките и компромисите, които поема всяка от партиите, която ще се включи в бъдещото държавно управление.

Той изяснява слабия резултат на Има Такъв Народ на последните избори с разочарованието на част от хората, че не се е състояло държавно управление с мандата на партията.

" Затова сега сме длъжни да създадем всичко допустимо, с цел да има държавно управление, само че не по някакви политически цели, аз съм удобен човек ", сподели Трифонов. Той акцентира, че не се е присъединил в политиката, с цел да става политик, а с цел да свърши някаква работа, която да е от изгода за всички.

Прогнозата на Слави Трифонов за сформиране на държавно управление с мандата на Политическа партия е, че ще бъдат положени старания, с цел да го има, само че няма никаква гаранция дали ще се случи.

" Правителството би трябвало да има поддръжка. Има Такъв Народ ще постъпва по отношение на това, което е на практика належащо, с цел да се случи това държавно управление. Тази поддръжка би трябвало да е от страна на всички политически партии, които вземат участие и поддържат това държавно управление. Няма какво да се вършат на луди и да имат два вида ползи. Когато се сътвори подобен вид коалиция, главният интерес би трябвало да бъде на по-голямото, за другото би трябвало да се вършат взаимни отстъпки. Ако " Демократична България " и Българска социалистическа партия не са в положение да вършат подобен вид взаимни отстъпки, то няма да се получи такава коалиция.... Надявам се да бъдат мъдри ", сподели Трифонов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР