Има такъв народ и Възраждане ще атакуват промените в Конституцията

...
Има такъв народ и Възраждане ще атакуват промените в Конституцията
Коментари Харесай

ИТН и Възраждане вдигнаха мерника на промените в Конституцията

ИТН и Възраждане ще нападат измененията в Конституцията в Конституционен съд . Това съобщи в ефира на БиТиВи заместник-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Той посочи, че юридическите екипи на двете партии пишат претекстовете и жалбата ще бъде импортирана на следващия ден. Йорданов акцентира, че третата опозиционна партия в 49-ото Народно събрание, Българска социалистическа партия, не се е включила към самодейността.

По думите му не са добре премислени. Според него даже част от текстовете са противоконституционни. Той подлага на критика остро орязването на пълномощията на президента. Йорданов уточни, че с измененията президентът е подложен в позицията на обслужващ личен състав.

Той даде образец със описът с лица, от които президента може да избере длъжностен министър председател. Зам.-председателят на Има Такъв Народ разясни, че всичките в листата се назначават от Народното събрание. По думите му по този начин се отваря врата държавно управление, което е изгубило доверие да продължи да ръководи.

Промените в Основният закон въплъщават желанието на едни хора да останат на власт, в случай че бъдат свалени и да проведат идващите избори, счита той.

По отношение на Шенген Йорданов бе безапелационен, че властта лъже . Той посочи, че България е подписала анекс към контракта с Австрия, с който страната ни се задължава от Сирия и Афганистан. Депутатът подлага на критика и неналичието на дата за влизане в Шенген и по суша. Той акцентира, че тематиката ще се отвори след 2024 година и то според от това дали сме изпълнили изискванията, сложени от Австрия.
 Радев нападна измененията в Конституцията - като процедура и всъщност
Радев нападна измененията в Конституцията - като процедура и всъщност

Той оспорва пред Конституционен съд текстове от новата Конституция и метода на приемането й

.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР