Има страни-членки, които все още не са свързали системите си

...
Има страни-членки, които все още не са свързали системите си
Коментари Харесай

Има страни-членки, които все още не са свързали системите си с дигиталния сертификат

Има страни-членки, които към момента не са свързали системите си с цифровия документ - това акцентира евродепутатката от " Обнови Европа " Софи ин`т Велд по време на спор в Европейския парламент, отдаден на неговото деяние. Тя дефинира съществуващата обстановка като " спагети от национални правила ".

Сертификатът трябваше да има една и съща характерност в страните-членки, само че виждаме, че има разнообразни практики, акцентира евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Хуан Фернандо Лопес Агилар. Като образец той даде обстоятелството, че когато децата пътуват с родителите си, се нуждаят от проби, които не са безвъзмездни.  На същата позиция бе и Софи ин`т Велд:

„ Проблемът е, че няколко седмици откакто страните-членки одобриха общ метод и ние си казахме: " Това е отлично, в този момент хората в действителност ще могат да пътуват ", мастилото върху него едвам беше сухо и всяка от тях пое по собствен път. Сега още веднъж се оправяме с нещо като спагети от национални правила “.

 Еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс призна, че към момента има техническа работа, която би трябвало да се свърши. До този миг в Европейски Съюз са издадени 200 млн. документи, само че към момента не всички страни-членки издават от трите вида - имунизационен, негативен тест и съществуване на антитела, добави еврокомисар Рейндерс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР