“Има преки доказателства, включително от сателитни снимки за нивото на

...
“Има преки доказателства, включително от сателитни снимки за нивото на
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Хората, които живеят на по-замърсени места, боледуват по-често и по-тежко от коронавирус

“Има директни доказателства, в това число от сателитни фотоси за равнището на замърсяване на въздуха над Европа, че по-силно нечистите зони съответстват точно с местата, където на равнище популация има по-тежко протичане на Covid-19 “. Това изясни пред БНР пулмологът.
“Хората като общественост, които живеят на по-замърсени места, боледуват по-често и по-тежко “, сподели той. Причината – фините прахови частици провокират смяна на имунната реакция на лигавицата на дихателната система. “Тоест, когато инхалираме отпадъци, замърсен въздух, имунната ни система стартира да се бори с мръсния въздух, а не със съответните бактериални или вирусни причинители “, безапелационен бе доктор Симидчиев.
 Ето при какви признаци да търсим помощ за COVID-19, доктор уточни за кои сякаш здрави е най-опасно Ето при какви признаци да търсим помощ за COVID-19, доктор уточни за кои сякаш здрави е най-опасно
Това, което следим, е експоненциално нарастване на инфектираните, което ще сложи напрегнат всички системи. За това предизвести...
“И коронавирусната зараза, и въздушното замърсяване могат дейно да бъдат спрени с филтърни маски, които дейно понижават количеството на фини прахови частици. И вирусите се популяризират посредством частици, и замърсяването се популяризира с дребни частици. Така че филтриращите маски дейно понижават този риск “, разяснява пулмологът в предаването „ Преди всички “.
В Международния ден без тютюнопушене доктор Симидчиев уточни, че пушачите са доста по-увредени като съдова функционалност и положение на белия дроб и това усилва риска при Covid-19. Тютюнопушенето визира кръвоносната система и поврежда кръвоносните съдове, постоянно пушачите имат атеросклероза и исхемична болест, които са рискови фактори за ковид.
“Хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) се получава от дълги години влияние на околната среда върху белия дроб “, означи още Александър Симидчиев. Тютюнопушенето в най-голяма степен се свързва с това заболяване, въпреки при 1/4 от пациентите аргументите да са други. Александър Симидчиев проучва и връзката сред поведенческия резултат и развиването на пандемичния развой сега. “Хората с хронична спънка на дихателните пътища се пазят повече и боледуват от коронавирсната зараза по-малко от средностатистическия здрав човек “, уточни експертът. Относно хроничните последствия за преболедувалите ковид пулмологът уточни, че хроничните повреди ще се следят в по-дългосрочен проект.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР