Има пълно затъмнение за това колко са случаите на отнемане

...
Има пълно затъмнение за това колко са случаите на отнемане
Коментари Харесай

Александър Кашъмов: Системата на достъп до класифицирана информация трябва да се усъвършенства

Има цялостно затъмнение за това какъв брой са случаите на лишаване на достъп до класифицирана информация годишно. Това сподели пред БНР юрист Александър Кашъмов от Програма „ Достъп до информация ”.
„ Трябва доста деликатно да се премисли публичността на тези каузи на стадий Върховен административен съд , и второ, би трябвало да се намерения за това съдът безусловно цялостно и изцяло да може да събира информация “, счита той.

Кашъмов подчертава върху реформирането и усъвършенстването на системата, обвързвана с допуск до класифицирана информация .

„ Както и активността на службите за сигурност. Беше изработен опит преди десетина години за реформиране на целия бранш за сигурност, само че редица проблеми остават. “

И в решението на Европейския съд по правата на индивида преди две седмици по взаимно дело с юрист Михаил Екимджиев се разяснява слабостта на институциите, които би трябвало да управляват законността на използването на СРС и достъпа на службите до трафични данни , означи Александър Кашъмов.

„ Аз считам, че сходни процедури като лишаване на достъп и така нататък би трябвало деликатно да се премислят от страна на Народното събрание, тъй като това е прийом за въздействие на тайните служби върху политиката и избора на жителите “, посочи той.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР