Има пълен провал на борбата с престъпността, с размери почти

...
Има пълен провал на борбата с престъпността, с размери почти
Коментари Харесай

Гешев с тревожно признание: Провалът на борбата с престъпността е с размери почти на национална катастрофа

Има цялостен неуспех на битката с престъпността, с „ размери съвсем на национална злополука “.

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев на среща с депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС, предаде  Подобна среща основният прокурор реализира към този момент и с депутати от ПГ на " Български напредък ".

Той посочи, че е изпратил писма до депутатите, тъй като прокуратурата е загрижена от обстановката, в която се намира правоохранителната система. И акцентира, че сред институциите би трябвало да има разговор. 

Безспорно една от тематиките би трябвало да бъдат незабавните законодателни промени в Наказателния кодекс и Наказателно процесуалния кодекс. Това съобщи ръководителят на Парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова при започване на срещата с основния прокурор Иван Гешев. Срещата е в зала " Запад " на Народното събрание.

Разговорите са по самодейност на ГЕРБ-СДС в отговор на писмото, което обвинител номер едно изпрати до всички депутати от 48-ия парламент.

Атанасова напомни, че в края на 47-ия парламент основният прокурор е подал оферти за законодателни промени, по които може да се води в този момент разговор

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС означи, че друга тематика за диалози е в подтекста на сформирането на непрекъсната Комисия по конституционни въпроси. В подтекста на последните решения на Венецианската комисия ще бъде разискване на законодателни решения в частта за отговорността на основния прокурор, разяснява също Атанасова.

По думите ѝ третата тематика, по която ГЕРБ-СДС желае да беседва с основния прокурор, визира всички законодателни ограничения, които от групировката са заложили в предизборната си стратегия. Атанасова загатна бързината на процеса и упованието на българските жители за правдивост.

Депутатът от ГЕРБ Рая Назарян също изрази свои позиции по дискутираните тематики. Според нея правната промяна води и до правосъдна такава.

" Подобряването на успеваемостта на системата би трябвало да пристигна от бързината на правосъдния развой. В програмата ни сме въвели ексклузитет на правосъдния състав. За гражданския развой също имаме виждане, по какъв начин да бъдат ускорени процесите. Изключително постепенно стигат производствата от първа до втора инстанция в съда. Трябва да се вкарат периоди, които да ускорят тези процеси ", посочи Назарян. 

Освен Атанасова, от ГЕРБ-СДС в зала „ Запад “ са и заместник-председателят на Народното събрание Росен Желязков, Даниел Митов, Томислав Дончев, Радомир Чолаков, Екатерина Захариева и Рая Назарян.

Иван Гешев съобщи, че е изпратил писма до депутатите, тъй като прокуратурата е загрижена от обстановката, в която се намира правоохранителната система. По думите му има цялостен неуспех на битката с престъпността, с „ размери съвсем на национална злополука “. Гешев акцентира, че сред институциите би трябвало да има разговор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР