“Има огромна вероятност да загубим средства по ПВУ в частта

...
“Има огромна вероятност да загубим средства по ПВУ в частта
Коментари Харесай

Николай Денков: Ако имахме евро, инфлацията щеше да е по-ниска, важно е да престанем да живеем с илюзии

“Има голяма възможност да загубим средства по ПВУ в частта за териториално развиване и енергиен преход. Става въпрос за към 1.4 милиарда лева, и в случай че не намерим единодушие за тях в идващия месец, тези пари ще бъдат изгубени. ”Това сподели министър председателят Николай Денков пред Българска национална телевизия.

По думите му спекулативна е информацията, че нямало да се покачват цените, в противен случай – “цените ще продължат да се покачват, тъй като по този начин е по целия свят, инфлацията е повсеместна ”, добави Денков.

Според Денков приемането на бюджета за 2023 година трансформира живота на хората, защото не става въпрос просто за едни цифри.

“Всеки бюджет, когато е признат и е верен като салда, той трансформира орисите на хората, сподели министър председателят.

Той отхвърли, че цената на електрическата енергия се покачва. За цените на горивата разяснява, че на международните пазари цената на петрола е доста по-висока по отношение на интервала, в който са пристигнали на власт.

“Показали сме, че знаем по какъв начин се събират доходи и по какъв начин се покачват приходите, ще го създадем и с Бюджет 2024. Цените се покачват, има инфлация, това, което е значимо – приходите да порастват по-бързо от инфлацията.Еврото е постоянна валута, която води до по-ниски лихви, в сравнение с лв.. Ако имахме евро сега, инфлацията щеше да е по-ниска, както и лихвите. Много е значимо да престанем да живеем с илюзии, прикани министър председателят.

Според министър председателят има риск да загубим средства по проектите за териториално развиване и енергиен преход.

Николай Денков съобщи, че няма ментори и не се поддава на напън. Допълни, че в някои области вижда, че може да има доста по-добри резултати – битка с корупцията и непознато въздействие. Беше безапелационен, че не води борби с който и да било. Работата на един министър председател е да извършва програмата, сподели още министър председателят Николай Денков.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР