Има няколко сериозни предпоставки това да се случиВ момента и

...
Има няколко сериозни предпоставки това да се случиВ момента и
Коментари Харесай

Goldman Sachs: етериум може да измести биткойн

Има няколко съществени предпоставки това да се случи

В момента и етериум, и биткойн не се усещат изключително добре – котировките падат
(снимка: CC0 Public Domain)

Виртуалната валута етериум (Ethereum ) постоянно е бил в сянката на биткойн (Bitcoin ) – главната криптовалута в света, само че в бъдеще всичко може да се промени. Анализатори от Goldman Sachs имат вяра, че етериум може да заеме мястото на биткойн. Все още обаче не е ясно дали и по кое време това ще се случи.

Goldman Sachs вижда доста фактори, които ще подтикват растежа на етериум. Сред тях са действителни транзакции, употребяващи тази криптовалута, огромен брой консуматори и скоростта на внедряване на нови технологии, отбелязва.

Понастоящем множеството децентрализирани финансови системи (DeFi) са построени върху блокчейн етериум и множеството (NFT) са добити благодарение на тази криптовалута. Всичко това дава съображение да се мисли, че в бъдеще етериум има всички шансове да се трансформира в главната криптовалута в света, измествайки биткойн.
още по тематиката
Но сега и етериум, и биткойн не се усещат изключително добре: първата потъна с повече от 30% за една седмица, а втората – с съвсем 20%. Капитализацията на етериум над два пъти по-малка от капитализацията на биткойн: 304 милиарда $ против 721 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР