Има неща, които с течение на времето съкращават живота ни,

...
Има неща, които с течение на времето съкращават живота ни,
Коментари Харесай

Ежедневни навици, които съкращават живота ни

Има неща, които с течение на времето редуцират живота ни, а участват в всекидневието ни.

Самота
Последните проучвания демонстрират, че обществената изолираност е също толкоз нездравословна за здравето, колкото и всичко останало на върха на „ смъртоносния “ лист. Професорът по логика на психиката от университета Бригъм Йънг, Жулиен Холт Лунстад споделя, че резултатът от самотата върху намаляването на продължителността на живота е равностоен на пушенето на 15 цигари дневно.

Заседнал метод на живот
Заседналият метод на живот усилва риска от развиване на няколко типа рак, демонстрира изследване от 2014 година Дори и при постоянни извършения, седенето повече от осем часа дневно усилва риска от разнообразни здравословни проблеми.

Липса на сън
Според американски откриватели 50 до 70 милиона души в Съединени американски щати страдат от нарушавания на съня. Недостатъчният сън усилва риска от инсулт и инфаркт в същата степен, както ежедневното пушене.

Солариум
Въпреки че потреблението на солариум наподобява като вид на слънчевите бани, то може да бъде също толкоз рисково за тялото, колкото и пушенето.Още през 2014 година кожни лекари потвърдиха, че несъразмерното потребление на солариум предизвиква повече случаи на рак на кожата, в сравнение с пушенето предизвиква случаи на рак на белия дроб.

Нездравословно хранене
Сладките и модифицирани храни, богати на наситени мастни киселини, способстват за развиването на евентуално смъртоносни болести както и тютюнопушенето. През 2016 година учени, проверяващи смъртни случаи заради неприятно хранене, стигнаха до извода, че смъртността надвишава тази от алкохола, опиатите и тютюна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР