Има много различни мнения всяко, от което аргументирано от своята

...
Има много различни мнения всяко, от което аргументирано от своята
Коментари Харесай

Доц. Антон Тонев: От първи април няма публична власт, която да следи за спазването на мерките

" Има доста разнообразни отзиви всяко, от което аргументирано от своята позиция. Фактите са, че няма данни актът на изключителна епидемиологична конюнктура да бъде удължена, което е в пълномощията на изпълнителната власт, т.е. от първи април отпадат всички отговорности. Тоест няма обществена власт, която да следи за спазването на всяка една мярка ", това съобщи ръководителят на здравната комисия към Народно събрание доцент Антон Тонев пред NOVA във връзка смяната в коронавирус рестриктивните мерки у нас от първи април.

" Предложихме законопроект, който да бъде инструмент в ръцете на изпълнителната власт и шефовете на РЗИ, които могат да реагират, в случай че се стигне до нова неподходяща наклонност в развиването на заболяването ", акцентира той.

Доц. Тонев се аргументира с това, че вирусът към момента е тук макар всички позитивни трендове свързани с неговото разпространяване.

" Смятаме, че имаме много опит, който ни демонстрира какво предизвиква това заболяване ", добави той.

По думите му страхът е главното, което кара хората да се имунизират у нас.

" Един от главните проблеми при персоналните лекари е, че те работят на ненормиран работен ден. Те иамт едно публично работно време, а по-късно не престават да работят през телефона си. Нашето предложение не включва смяна в това къде ще работят персоналните лекари, с какви дипломи. Нашите оферти включват промени в метода на възнаграждение ", съобщи той по отношение на предложенията на " Продължаваме промяната " в Законите за опазването на здравето.

Доц. Тонев акцентира, че с цел да сработят огромна част от предложенията е нужно хората в страната да имат електронно здравно досие.

" Обсъждаме промени със заплащането, които да го подобрят ", безапелационен беше той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР