Има много начини да се отървете от черните точки .

...
Има много начини да се отървете от черните точки .
Коментари Харесай

Черните точки не са просто мръсотия: Защо се образуват и как да ги премахнем окончателно РЕЦЕПТА

Има доста способи да се отървете от черните точки. Но не всички са толкоз ефикасни, колкото наподобяват на пръв взор. Освен това, някои предписания могат да бъдат извънредно нездравословни за кожата.
В Интернет циркулират редица предписания, които дават обещание да се отървете от черните точки благодарение на много съмнителни способи. В състава им влизат постоянно лимонен сок или сода, не и двете в действителност не са толкоз потребни. Професионалните козметолози поучават да стоим настрани от тях.
Първо, лимоновият сок, макар изгодите си, може да провокира алергии. А нарасналата му киселинност единствено ще утежни казуса. Както прочее и содата за самун. Според козметолозите си коства да се въздържаме от процедурите с тези два продукта.
Освен това содата може да провокира затруднения като розацея.

Причини за появяването на черни точки
Както се оказва, най-честата причина за появяването на черни точки е елементарна. А точно – проблеми с храносмилателния тракт. Най-често гастроентерологът не открива никакви забележими аномалии в стомаха. Но кожата реагира по-остро. Много хора, страдащи от черни точки, може да не знаят какъв е казусът с храната. Дори здравословните артикули могат да причинят появяването на черни петънца. Причината е самостоятелната нетърпимост към избрани артикули.
Това могат да бъдат млечни артикули, зеленчуци, бобови растения и други Също по този начин, кожни проблеми предизвикват алкохолът, несъразмерната консумация на мазнини. Ето за какво е значимо да се откри кои тъкмо храни предизвикват проблеми с храносмилането.

Какво са в действителност черните точки?
Струва си да се знае, че черните точки не са просто нечистотия в порите. Появяват се, когато мастните тайни на кожата в комбиниране с ороговяващите се кафези и частици прахуляк се натрупат. Това запушва порите. Токсините от кръвта и лимфата, които се отделят от организма посредством кожата, влизат във взаимоотношение с кожния себум и образуват гъста лепкавоподобна маса. Черната точка се появява, когато пората, запълнена със секрет отчасти се отваря и потъмнява, поради въздействието на кислорода върху кожния пигмент меланин.
И по този начин, по какъв начин да се отървем от черните точки?
Първо, прегледайте диетата си. Второ, глинените маски благодарение на зехтин. Това са двата най-сигурни разновидността, в случай че желаете в действителност да премахнете тази неприятна „ декорация “ на лицето.

Рецепта за маска с глина срещу черни точки
Трябват ви:
Козметична глина – 1 супена лъжица
Зехтин – 1 ч.л.
Преварена и охладена вода
Разтворете козметичната глина с малко количество вода до консистенцията на гъста сметана. Уверете се, че няма бучки. След това прибавете зехтин и нанесете маската на лицето си. След 15 минути изплакнете с топла вода.
Инфо: За Жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР