Има ли лява вълна в Мексико и колко е голяма

...
Има ли лява вълна в Мексико и колко е голяма
Коментари Харесай

Къдринка Къдринова: В Латинска Америка има ляво цунами

Има ли лява вълна в Мексико и какъв брой е огромна тази вълна в Латинска Америка след резултатите от последните избори в Мексико? Там левият популист Андрес Мануел Лопес Обрадор събра малко над половината от гласовете на президентските избори, като се кандидатира с обединението " Заедно ще вършим история ".   
Обществото в Мексико беше узряло за такава смяна, там даже употребяват не определението „ лява вълна “, а „ ляво цунами “, разяснява в предаването „ 12+3 “ журналистът Къдринка Къдринова, която е ценител на района.

Мексико е в доста тежко състояние в доста насоки, означи Къдринова като даде образец с насилието: към 200 хиляди души са починали през последните 20 години, без страната да е в обстановка на война. Позициите на новия президент са леви и обществени. Обрадор счита, че би трябвало да бъде преодолян огромният дисбаланс сред доста богати и доста небогати в Мексико и да се балансира тази бездна, като по този начин се основат условия за понижаване на престъпността. Той има намерение да легализира опиатите в страната и възприема това като стъпка за понижаване на наркотрафика.

Андрес Мануел Лопес Обрадор изповядва политиката да слезе при народа и да взема решение проблемите за положителното на всички, на бедните, забравените и изоставените, означи Къдринова:

" Обрадор излезе с посланието за една нова морална конституция и получи всички принадлежности да смени конституцията, да смени системата, тъй като тези така наречен супер избори бяха и за нов конгрес, на доста места бяха определени нови губернатори, нови кметове. Така че той получи тази поддръжка и там, със същите проценти. "  

Новият мексикански президент е политолог по обучение, произлиза от непретенциозно рибарско населено място, има професионален опит с локалните индианци. Бивш кмет на столицата. Наричат го мексиканският Доналд Тръмп. „ Разбира се, той провокира статуквото, само че от доста разнообразни позиции с тези на Тръмп “, разяснява Къдринова. След избора на Обрадор американският президент написа в " Туитър ", че " няма самообладание " да работи с него и че " може да бъде направено доста " за положителното на Мексико и Съединени американски щати.

В началото на новото хилядолетие се счупи монополът на държавата-партия, която бюрократизира духа на мексиканската гражданска война, напомни още Къдринова в обзора си. Със своето население от 130 милиона души Мексико е втората по величина стопанска система в Латинска Америка след Бразилия. 
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР