Има интерес към ваксините и аз съм много щастлив от

...
Има интерес към ваксините и аз съм много щастлив от
Коментари Харесай

Д-р Михов: Октомври и началото на ноември е правилното време за ваксиниране

„ Има интерес към имунизациите и аз съм доста благополучен от този факт. Хората желаят да се ваксинират както против грип по този начин и против Коронавирус “. Това сподели през bTV доктор Михаил Михов, общопрактикуващ доктор от София.

Той акцентира, че в този момент е подобаващият миг тези, които са решили да се имунизират, да го създадат.

„ Октомври и началото на ноември е вярното време “, уточни доктор Михов. Той бе безапелационен, че двете ваксини могат да се слагат по едно и също време, на двете ръце и това се случва все по-често в лекарските кабинети. Може обаче да се създадат и през период, това също се позволява, добави лекарят. 

Той изясни, че пред последните дни се следи растеж на заболеваемостта, като пациентите идват главно с недоволства от горните дихателни пътища, инфектиране на гърлото, хрема, недоволство за уязвимост, с фебрилитет.

По думите му, към момента няма изразена заболеваемост от тези два вируса и вълната занапред следва.

Д-р Михов се спря и на разликата в клиничната картина на болесттите, породени от двата вируса.

По думите му грипът има внезапно начало, стартира за часове - от съвсем крепко положение температурата са покачва до 38 – 38,5 градуса.

„ При Коронавирус е по-плавно началото. Там е присъща болежка в мускулите и ставите. Впоследствие се получават доста сериозна изнемощялост и фебрилитет “, изясни доктор Михов.

Той означи още, че Коронавирус при другите пациенти протича по друг метод - някои пациенти даже не схващат, че са били заболели, изкарват го на крайник, при други може да е по-тежко, само че като цяло протичането е по-леко.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР