Има храни, които можем и дори се препоръчва да хапваме

...
Има храни, които можем и дори се препоръчва да хапваме
Коментари Харесай

Храните, които никога не трябва консумирате сурови

Има храни, които можем и даже се предлага да хапваме сурови, с цел да извлечем оптималните изгоди от витамините и веществата, съдържащите се в тях. Също по този начин има и храни, които в никакъв случай не би трябвало да консумираме в сурово положение, тъй като можем да си навлечем неприятности, свързани със здравословното ни положение. Ето кои са те.

Патладжан – обожаваме го печен, само че не и недопечен. Не си позволявайте да тествате усета му преди да е обработен, тъй като този зарзават съдържа токсин – соланин. Среща се в одеве откъснатите домашни патладжани, нормално младите. Предизвиква раздразнение в стомаха, проблеми с червата и алергии при някои хора. Хубавото е, че опитването на недопечен зрял патладжан не е рисково, само че въпреки всичко не е и изключително вкусно, ето за какво не ви го предлагаме. Най-добре си намерете някои вкусна рецепта за патладжан на фурна или пълнен патладжан, която ще ви помогне да се насладите на вкусния зарзават и да не навредите на здравето си.
 Ако желаете огромни и вкусни патладжани, НИКОГА не засаждайте този зарзават до тях Ако желаете огромни и вкусни патладжани, НИКОГА не засаждайте този зарзават до тях
Голяма част от градинарите избират да не отглеждат патладжани, защото този зарзават изисква не малко грижи. Той има своите специф...

Кълнове – една от модерните храни, които слагаме в салатата, с цел да се храним сякаш здравословно. Истината е, че кълновете не трябва да се употребяват сурови, тъй като това покачва риска от заболявания като листерия, салмонела и ешерихия коли. За да се чувствате добре и да не подлагате стомаха си на тестване, е целесъобразно да не хапвате сурови кълнове.

Бадеми – въпреки мнозина да предлагат консумирането на ядките в сурово положение, това не важи за всички. Вероятно рядко сте виждали сурови бадеми в комерсиалната мрежа. Те са продават единствено печени. Това е по този начин, тъй като бадемите съдържа хидроцианидна киселина, която е доста рискова за здравето. Ако се одобри в организма, тя може да докара до съществени проблеми със здравето.

Картофи – може да сложите комат недопечен картоф единствено на изгорено място или да свалите висока температура с него, само че не и да го хапнете. Това ще докара до противоположния резултат. Консумацията на сурови картофи води до повдигане на температура, проблеми със стомаха и кожата.

Боб – бобовите храни са доста потребни, когато се хапват в модифицирано положение, не и сурови. Яденето на сурови бобови зърна може да докара до доста съществени неразположения в организма, чиито признаци припомнят на тези при отравянето.
 Ако вършиме това, НИКОГА няма да имате здрав и наедрял ПАТЛАДЖАН Ако вършиме това, НИКОГА няма да имате здрав и наедрял ПАТЛАДЖАН
Всеки, който се занимава с градинарство, знае че патладжанът е един от тези зеленчуци, които изискват най-вече грижи. Не е случайност...

Брашно – надали би ви пристигнало на мозъка да си хапнете сурово брашно просто по този начин. Понякога обаче, когато месите тесто за самун, баница или сладкиш, може без даже да си давате сметка да опитате малко то готовото тесто. Внимавайте и най-добре не го правете, тъй като суровите яйца в тестото са един проблем, а брашното – втори. То може да придвижва бактерии, които да повлияят отрицателно на стомаха.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР