Има голяма доза лицемерие във всичко, което се говори. Защото

...
Има голяма доза лицемерие във всичко, което се говори. Защото
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: „Газпром“ е алтернатива, която може да гарантира ниски цени и сигурност в доставките

Има огромна доза двуличие във всичко, което се приказва.

Защото има риск българите да стоят на мрачно и студено. Има риск предприятията да спрат работа или да понижат своя размер и да уволняват хора, a българската продукция да не бъде конкурентноспособна на европейските и международни пазари. Трябва да създадем по този начин, че „ Газпром “ да може да извърши уговорките си по дълготрайния контракт и да намерим подобаващ механизъм, по който тези количествa да влязат в България. В момента няма друга реалистична опция, която може да подсигурява релативно по-ниска цена и сигурност в доставките. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му е въпрос към служебното държавно управление за какво е решило, че ще вземе единствено единия танкер с полутечен газ. „ Задължително би трябвало да тръгне интерконектора с Гърция. Но даже и по този начин, ние нямаме опцията да допълним цялото количество, което ни е належащо. Няма нищо укоримо в това по механизмите, по които редица европейски страни внасят съветски газ – ние да го създадем по същия метод “, добави социалистът за казуса с доставките на синьо гориво и методите за справяне с рецесията произлизаща от това.

„ Ние предложихме и наложихме мораториум върху цените на електрическата енергия за битовите консуматори. Тогава всички обясняваха каква драма ще настане, нищо сходно. Както компенсираме сега бизнеса за разликата в цената на електрическата енергия над тавана комплициран от Народното събрание – по същия метод може да се направи таван на цените на електрическа енергия, топлоенергия и газ за битови консуматори и обезщетения над избрана цена на природния газ за компаниите. Другата опция е да оставим хората на мрачно и бизнеса да затвори “, заключи Вигенин за някои от ограниченията на левицата в бранш енергетика.

„ Това държавно управление остави през август 1.5 милиарда бюджетен остатък, който би трябвало да пораства. Защото влизат повече средства в бюджета, тъй като растежа на брутния вътрешен артикул, който оставяме е много над прогнозите при започване на годината. Даваха ни прогнози за малко над 2% растеж на Брутният вътрешен продукт, а след първото шестмесечие е близо 5%. Това значи, че стопанската система пораства “, уточни зам.-председателят на Българска социалистическа партия за достиженията на постоянното държавно управление в икономическия и финансов бранш.

Социалистът бе безапелационен, че Българска социалистическа партия е единствената партия, която се пробва да види проблемите на хората и предлага действителните решения, до момента в който през това време другите се карат и занимават с обвинявания за офшорки.

„ Има Такъв Народ както казахме още в предния парламент – „ мандалото хлопна “, тъй като те се потвърди като сътрудник, на който не може да се разчита. С Демократична България имаме разлики по някои тематики, само че търсим общото. Защото би трябвало да се откри формата под която да работим дружно “, разяснява той за компликациите стоящи пред всяко едно съдружно ръководство и акцентира, че с помощта на социалистите не е позволен експорт на оръжия за Украйна.

В умозаключение Кристиан Вигенин сподели, че е бил изработен голословен опит за интервенция във вътрешните работи на Българска социалистическа партия от страна на президента, през служебното държавно управление. „ Хората са задоволително интелигентни, с цел да схванат какво се случва “, приключи той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР