Има гласове, има идеи въобще да се заличи институтът главен

...
Има гласове, има идеи въобще да се заличи институтът главен
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Има идеи въобще да се заличи институтът "главен прокурор"

Има гласове, има хрумвания изобщо да се заличи институтът " основен прокурор ", има и други благоприятни условия, тъй че диалозите не престават, сподели пред публицисти заместник-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Надежда Йорданова, която също е участвала на днешния диалог сред министъра на правораздаването Атанас Славов и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Йорданова сподели, че през днешния ден са разговаряли с ПГ на Движение за права и свободи, преди този момент са говорили с ГЕРБ, а с другите парламентарни групи следва диалог в идващите седмици, с цел да се откри общото, което ги сплотява за изменение на Конституцията. Тя уточни, че сега търсят конституционно болшинство.

Общото, което сплотява позициите, е, че актуалният институт на основния прокурор, който съдържа в себе си в действителност безконтролна власт, ще бъде напълно изменен и той няма да продължи да съществува, уточни тя.

На въпрос защо се договарят сега с ГЕРБ и Движение за права и свободи, Йорданова отговори: „ Ние не се договаряме сега за нищо, ние беседваме, обсъждаме хрумвания и това е изцяло обикновено ".

Има гласове, че с изключение на изменение в главата за правосъдна власт, би трябвало да има изменение и в други елементи на Конституцията, уточни тя. Надежда Йорданова даде образец, че сходни поръчки са създали преди месеци от Българска социалистическа партия, от ГЕРБ също имали хрумвания. Тя помоли за самообладание да продължат диалозите, с цел да могат да показват оптимално консенсусен законопроект.

Най-добрият вид е да има общ законопроект - дали ще стигнем до него, следва да забележим, разяснява тя. Йорданова означи, че „ Демократична България " от доста години упорства, че би трябвало да бъде реформиран институтът на основния прокурор и прокуратурата, тъй като сега тя е безотчетна и неефективна и на това би трябвало да се постави точка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР