“Има два начина да живееш живота си. Единият е, като

...
“Има два начина да живееш живота си. Единият е, като
Коментари Харесай

Днес всички сме щедри, защото...

“Има два метода да живееш живота си. Единият е, като мислиш, че няма чудеса, а другият - че всяко нещо е чудо” е споделил Алберт Айнщайн. В ден като днешния няма по какъв начин някой да остане прочувствено неангажиран и да не пожелае да направи положително. Тъй като означаваме Националния ден на благотворителността. За първи път той се отбелязва в България на 19 октомври 2002 година по самодейност на фондация " Щедро сърце ". Тя е учредена в социална изгода с главен предмет на активност годишно осъществяване на национална акция за набиране на средства “Щедро сърце - Национален ден на благотворителността”.

Датата отбелязва смисъла на благотворителността в битката с бедността - една обществена зараза, която даже и през днешния ден, в 21. век, продължава да разяжда всички страни по света, без значение какво е цялостното им икономическо и културно състояние.

Този ден не е единственият в годината, в който би трябвало да се сетим, че можем да помогнем на друго човешко създание - той е просто мотив да си напомним какъв брой огромен шанс имаме спрямо други, не толкоз облагодетелствани от ориста, и какъв брой е значимо да им подадем ръка в сложните моменти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР